1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Tarihten Bir Sayfa” Mağusa’da açıldı
 “Tarihten Bir Sayfa” Mağusa’da açıldı

“Tarihten Bir Sayfa” Mağusa’da açıldı

Kıbrıs Türk Siyasi Tarihi’nde 16 yıl bağımsız milletvekilliği yapan merhum Mehmet Kemal...

A+A-

Kıbrıs Türk Siyasi Tarihi’nde 16 yıl bağımsız milletvekilliği yapan merhum Mehmet Kemal Deniz’in 1920 ile 1976 yılları arasındaki yaşam öyküsünü inceleyen gazeteci-yazar Hasan Çakmak’ın “Deniz Bey” isimli kitabındaki fotoğraf ve belgelerden seçki yapılarak oluşturulan arşiv sergisi dün  Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Gazimağusa Belediyesi ile Deniz Plaza’nın işbirliğinde yapılan “Tarihten bir sayfa” isimli fotoğraf arşivi sergisi Belediye Başkanı Oktay Kayalp tarafından açıldı. Serginin açılışına davetlilerin yanı sıra Mehmet Kemal Deniz’in oğlu Turgay Deniz de katıldı.

99 adet fotoğraf ve belgenin sanatseverlere sunulduğu sergi 11 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek. Serginin açılışı öncesinde Kıbrıs Havaları Derneği kısa bir konser verdi. Sergiden elde edilecek gelir Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi’ne bağışlanacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, geçmişte yaşanların çok fazla bilinmediğini, geçmişin değerlerini yeni nesillere taşımanın ancak bu tür çalışmalarla olabileceğini, çalışmanın bir örnek olmasını istedi. Böylesi bir serginin Gazimağular’a sunulmasının önemine dikkat çekerek yartatılan eser için Hasan Çakmak’ı kutladı.

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak da yaptığı konuşmada, ilk defa bir kitaptan ortaya bir sergi çıktığını, serginin gelirinin Yeşiyurt Özel Eğitim Merkezi’ne bağışlanacağını, katkılarından dolayı Gazimağusa Belediyesi ve Deniz Plaza’ya teşekkür etti

Bu haber toplam 1345 defa okunmuştur