1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Tarihin aydınlanması açısından önemli'
'Tarihin aydınlanması açısından önemli'

'Tarihin aydınlanması açısından önemli'

Talat, bugün kitabın yazarları gazeteci Özgül Gürkut Mutluyakalı ile gazeteci Damla Soyalp’i kabul etti.

A+A-

 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Yarım Kalmış Bir Yaşam Dr. Burhan Nalbantoğlu” adlı kitabın, tarihin aydınlanması, bilinmeyenlerin bilinmesi, yanlış bilinenlerin de düzeltilmesi açısından önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Talat, bugün öğle saatlerinde kitabın yazarları gazeteci Özgül Gürkut Mutluyakalı ile gazeteci Damla Soyalp’i kabul etti.

2. Cumhurbaşkanı Talat’a, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası yayını olarak basılan kitaplarını takdim eden Mutluyakalı ve Soyalp, kitabın içeriği ve hazırlama süreci hakkında bilgi verdi. Yazarlar, kitapta sadece Burhan Nalbantoğlu’nun hayatının değil, onun yaşamı boyunca Kıbrıs’ta meydana gelen birçok tarihi olayın da yer aldığını anlattı.

Yazarlar, 2. Cumhurbaşkanı Talat’tan, kitabı okuduktan sonra da yorumlarını dinlemek istediklerini ifade etti.

TALAT: “NALBANTOĞLU’NUN ÇOK ÖNEMLİ YERİ VAR”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise kitabın, tarihin aydınlanması, bilinmeyenlerin bilinmesi, yanlış bilinenlerin de düzeltilmesi açısından önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Kitabı henüz okumadığını ancak okuyunca böyle olduğunu daha yakından görmüş olacağından emin olduğunu ifade eden Talat, Burhan Nalbantoğlu’nun Kıbrıs Türk tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Mehmet Ali Talat, kitabın, Nalbantoğlu’nun, mücadelede yüklendiği rol ve bir doktor olarak verdiği hizmetler ve sonrasında da bir siyasetçi olarak yaptığı katkıların ortaya çıkması açısından çok iyi bir çalışma olduğu düşüncesini ifade etti.

Erken yaşta hayatını kaybeden Nalbantoğlu hakkında çok fazla şey bilinmediğini, kitabın bu eksikliği de giderdiğini kaydeden 2. Cumhurbaşkanı Talat, kitabı bu açıdan da yararlı ve aydınlatıcı diye niteledi.

Talat, kitabın yazarları Özgül Gürkut Mutluyakalı ve Damla Soyalp’i kutlayarak “Böyle bir işe girişmek de büyük cesaret işiydi. Böyle bir araştırmayı yapmak ve 2 yıl içinde böyle bir kitap ortaya çıkarmak çok yoğun bir çalışmayı gerektiriyor. Muhakkak çok yoğun çalıştınız, kutlarım” dedi.


EROĞLU DA KUTLADI

 Gazeteci-yazarlar Özgül Gürkut Mutluyakalı ile Damla Soyalp, “Yarım Kalmış Bir Yaşam - Dr. Burhan Nalbantoğlu” adlı kitaplarını 3 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na da  takdim etti.

Özgül Gürkut Mutluyakalı, Eroğlu’na gerçekleştirdikleri ziyarette yaptığı konuşmada, hazırlanması uzun zaman alan kitaplarını kısa bir süre önce tamamladıklarını ve düzenledikleri resepsiyonla tanıttıklarını ifade etti.

Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun Kıbrıs Türk halkının yakın tarihinde önemli bir isim olduğunu belirten Mutluyakalı, “Biz de onun sıfatlarını kitabı hazırlarken öğrendik zannettiğimizden çok daha fazlaymış” dedi.

Mutluyakalı, Nalbantoğlu’nun hem doktor hem de mücahit olarak Kıbrıs Türk halkına kalıcı hizmetler verdiğini vurgulayarak, kitabın Tabipler Odası öncülüğünde başlatılan bir proje olduğunu anımsattı.

Özgül Gürkut Mutluyakalı, kitabın hazırlık aşamasında Eroğlu’nun da katkı koyduğunu belirterek, teşekkür etti.

ozg.jpg

EROĞLU

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Burhan Nalbantoğlu’nun çok çalışkan bir abileri olduğunu ifade ederek, hayatı boyunca Kıbrıs Türk halkının geleceğini daha güzel yapma mücadelesi verdiğini söyledi.

Nalbantoğlu’nu üniversiteye gittiği yıl tanıdığını, Kıbrıs’a döndüğü zaman da onun Sağlık Bakanlığı görevini yürüttüğünü yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde de siyasi yaşamda ve mecliste biraraya geldiklerini anlatan Eroğlu, Nalbantoğlu’nun yaşamı boyunca Kıbrıs Türk halkına hizmet etmekten başka bir düşüncesi olmadığını ve bu amaçla her zaman büyük fedakarlık gösterdiğini belirtti.

Eroğlu, Nalbantoğlu gibi çok yönlü bir kişiliğin hayatını kaleme almanın büyük emek gerektirdiğine işaret ederek, Mutluyakalı ve Soyalp’ı kutladı.

Bu haber toplam 2425 defa okunmuştur
Etiketler :