1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Tarihi buluşmaya az kaldı
Tarihi buluşmaya az kaldı

Tarihi buluşmaya az kaldı

Şehit Tuncer İlkokulu mezunları "Sönmeyen Meşale Etkinliği’nde buluşuyor

A+A-

Kıbrıs Türk Eğitim tarihine elde ettiği başarılarla adını yazdıran Şehit Tuncer İlkokulu, 3 Mayıs Cuma günü anlamlı bir etkinliğe  ev sahipliği yapıyor. Okulun kurulduğu 1956 yılından itibaren  okula hizmet etmiş tüm öğretmenlerin plaket ile onurlandırılacağı geceye, Şehit Tuncer ilkokulundan mezun olmuş ve bugün siyaset , sanat ve  iş dünyasına ismini yazdırarak, toplumumuza mal olmuş birçok mezun katılacak.

   1956 yılında Köşklüçiftlik İlkokulu olarak eğitime başlayan ve Kıbrıs Türk toplumuna birçok değerler kazandıran  Şehit Tuncer İlkokulu  bu büyük organizasyon için hazırlıklarını tamamlandı.
Sönmeyen Meşale ile okul ambleminde yer alan meşalenin, 1956 yılından itibaren yandığına ve okul olarak başarılı öğrenciler yetiştirmeye devam edildiğinie dikkat çekilerek, bu bağlamda tüm devlet okullarının öneminin de vurgulanması amaçlanıyor.
   Bir döneme adını yazdırmış müdür  öğretmen ve öğrencilerin buluşacağı kokteylde  oldukça kapsamlı bir program hazırlandı.  Bu tarihi gecede,  okul tarihini anlatan ve Genç TV tarafından hazırlanan slayt gösterisi ile başlayacak.  Plaket takdimi yanında,  okul halk dansları  ekibinin gösterileri, Cypress Classica grubu müzik dinletisi ve Şehit Tuncer İlkokulu’ndan mezun olan ülkemizin sevilen seslerinden Arda Gündüz geceye şarkılarıyla  renk katacak.

   Şehit Tuncer İlkokulu bahçesinde 3 Mayıs  tarihinde ,18.30 ‘da gerçekleşecek etkinlik için “Çok kapsamlı bir gece düzenleneceğine  dikkat çeken okul müdürü  Güven Varoğlu; 1956- 2000 yıllarında okulumuzdan mezun olmuş tüm öğrencileri “ Sönmeyen Meşale” etkinliğine davet etti. Varoğlu, gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle ve  deneyimli öğretmen kadromuzla, özel okullardan, okula yeni bir dönüşümü başlattıklarına da dikkat çekti.
Etkinliğe okul öğretmenlerin in büyük katkı koyduğunu sözlerine ekleyen Varoğlu, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan tüm öğretmenlere ve sponsorlara da teşekkür etti.

     Etkinlikte ayrıca okulun geçmiş tarihini anlatan eski resimlerden oluşan 1956-1986 yılları arasını kapsayan “ İlk 30 yıl “ isimli bir fotoğraf sergisi açılacak.
     Etkinliğe okul öğretmenlerin in büyük katkı koyduğunu sözlerine ekleyen Varoğlu, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan tüm öğretmenlere ve sponsorlara da teşekkür etti.

 

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur