1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. TARİH AVCILARI yarıştı
TARİH AVCILARI yarıştı

TARİH AVCILARI yarıştı

Festival kapsamında ilk kez düzenlenen yarışmada, suriçindeki tarihi eserleri en hızlı dolaşan Doğa İlkokulu grubu birinci oldu.

A+A-

Mazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 21.’si düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali’nde Tarih Avcıları Yarışması yapıldı. Festival kapsamında ilk kez düzenlenen yarışmada, suriçindeki tarihi eserleri en hızlı dolaşan Doğa İlkokulu grubu birinci oldu.

Bu yıl 25 Mart- 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan 21. Gazimağusa Çocuk Festivali, programına tarihi yerlerin öne çıkarıldığı yeni bir etkinlikle devam etti. Canbulat-Özgürlük, Çanaklale, Doğa Koleji, Akdoğan Polatpaşa, ve Maarif Koleji Ortraokullarının 5’erli gruplar halinde katıldığı yarışmada, öğrenciler suriçindeki 22 farklı tarihi eseri dolaşarak, her noktada kendilerine sorulan tarihi soruları cevapladı ve Namık Kemal Meydanı’ndaki Bragadino Hazinesi’ne ulaşmak için yoğun çaba sarfetti. Venedik döneminde Mağusa Kalesi’nin komutanı olan Bragadino’nun isminin verildiği hazineye ilk ulaşan grup Doğu Akdeniz Doğa Koleji oldu.
Etkinlikte bir konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, festival kapsamında ilk kez düzenlenen yarışmanın tarihi yerlerlerin halkımız tarafından daha iyi bilinmesi için son derece önemli olduğunu, yarışmanın çocukların tarihi yerleri daha yakından tanımasını ve böylelikle duyarlılık geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirti.
Mağusa Kültür Derneği Başkanı Esen Beyköylü de konuşmasında, yarışmanın ilk kez düzenlendiğini ve hem öğrencilerin hem kendilerinin çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, yarışmanın provalarında bile çok keyif aldıklarını ifade etti. Beyköylü, öğrencileri hazırlayan öğretmenlere ve yarışmanın yükünü çeken Koral Özen ve Zuhal Mustafaoğluları’na teşekkür etti. Yarışmanın komite üyelerinden Koral Özen de yarışmayla ilgili bilgi verdi.
Festival kapsamında, 13 Mayıs’ta Mağusa Kültür Kongre Merkezi(KÜ-KOM) Tiyatro Çocuk Oyunu, , 18 Mayıs’ta KÜ-KOM’da Resim – Mektup ve Tarih Avcıları Ödül Töreni ve Sergisi, 25 Mayıs’ta KÜ-KOM’da 13. Dans Buluşması, 20 Mayıs’ta Glapsides Plajı’nda 8.Uçurtma Şöleni, 25 Mayıs’ta 13.Dans Buluşması, 30 Mayıs’ta Bandabuliya’da Kültürümüzü Yaşatalım ve Fotoğraf Sergisi, 31 Mayıs’ta Namık Kemal Lisesi önünden Meydan’a güzergahında 21. Çocuk Festivali Yürüyüşü ve Gösteriler, 1 Haziran’da Glapsides Plajı’nda Temiz Çevre Çalışmaları yer alacak.

Bu haber toplam 1265 defa okunmuştur