1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TAK davasında karar okundu
TAK davasında karar okundu

TAK davasında karar okundu

TAK eski müdürü Hüseyin Yalyalı’nın görevinden usule uygun olmadan alındığı ve yerine atanan Neriman Saygılı’nın ise görev için yeterli olmadığı gerekçesi ile açtığı dava sonuçlandı.

A+A-

Tanju KONURALP
Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) eski müdürü Hüseyin Yalyalı’nın, TAK aleyhine açtığı dava sonuçlandı. Yalyalı’nın, görevinden usule uygun şekilde alınmadığı ve yerine atanan Neriman Saygılı’nın, görev için yeterli olmadığı iddiaları ile açtığı dava sonucunda, davacı talepleri ret edildi. Yüksek Mahkeme Yargıcı Talat Refiker’in kararı okuduğu davada, Savcılık Makamını İlter Koyuncuoğlu temsil ederken; Neriman Sayglı adına Avukat İbrahim Yapıcıoğlu, Hüseyin Yalyalı adına Avukat Ali Fevzi Yeşilada ve TAK adına ise Avukat Güner Çakın hazır bulundu.

“Performans yetersizliği nedeni ile görevden alınma kararı zaruridir”
Okunan kararda, 31 Mayıs 2013 ve 6 Mart 2014 tarihleri arasında müdür olarak görev yapan Yalyalı’nın, performans yetersizliği sebebi ile görevinden alınmasının zaruri görüldüğüne yer verildi. TAK’ın bağlı bulunduğu Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı talebi üzerine, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanlığı onayı ile görevden alınması kararlaştırılan Yalyalı’nın görev süresi boyunca, TAK’ta yaşanan sıkıntılara çözüm üretemediği ve bu nedenle de görevine son verilmesi yönünde karar alındığı ve alınan kararın usule uygun olduğu açıklandı.

“Saygılı göreve uygundur”
Yine kararda, Neriman Saygılı’nın görev için uygun olmadığı yönündeki iddiaların da araştırıldığı belirtilirken; Saygılı’nın Basın Yayın Sektörü’nde on beş yıllık tecrübesi olduğunun tespit edildiği vurgulandı. Saygılı’nın, iletişim üzerine Yüksek Lisans ve Doktora sahibi olduğunun belirlendiği ve çalışma yıllarının da ele alınması ile görevine uygun bir kişi olduğunun tespit edildiği açıklandı.

Bu haber toplam 2299 defa okunmuştur
Etiketler :