1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "TAHRİK VAR, BÖYLE ÖLÜMÜ HAK ETMEDİ"
"TAHRİK VAR, BÖYLE ÖLÜMÜ  HAK ETMEDİ"

"TAHRİK VAR, BÖYLE ÖLÜMÜ HAK ETMEDİ"

YENİDÜZEN Türkmenköy'deki olayın derinine indi, köydekilerle ve hayatını kaybeden Bekir Sami Bahtıkara’nın ailesi ile konuştu.

A+A-

Fehime ALASYA

70 yaşındaki Bekir Sami Bahtıkara’nın ölümüyle sonuçlanan "komşu kavgası"nın etkileri sürüyor. Tüm yurtta yankı uyandıran ve kanlı biten olayla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Bahtıkara ailesi, olayda "ağır tahrik olduğu" iddiasını ortaya koyuyor.

Aile, konuyla ilgili soruşturmanın derinleştirilmesini talep etti. Yaşananları "ağır tahrik ve yakın geçmişte yaşananların" tetiklediğine değinen aile derin bir acıya gömüldü…

Babasının cinayete kurban gittiği şüphesini öne süren Hasan Bahtıkara, böyle değilse bile yoğun bir tahrik sonucu tüm bunların yaşandığına dikkat çekti. 

Polisin özverili bir çalışma yaparak gerçekleri ortaya çıkarabileceğine değinen Hasan Bahtıkara, “Tahrik bile kabul edilir bir şey değil ve bu da cinayet sayılır” dedi.

Bekir Sami Bahtıkara’nın eşi Süreyya Bahtıkara ise İsmail Özgünel’in sürekli evlerini dikizlediğini, kendilerini rahatsız ettiğini ve onu defalarca uyarmalarına rağmen aldırış etmediğini, “Karşıya oturur sürekli eve bakardı… Beyim de ben de defalarca uyardık, yapma oğlum ayıptır, gir içeri dedik, dinletemedik” sözleriyle ifade etti.

Bekir Sami Bahtıkara için üzülen Türkmenköylüler ise iki aile arasında yaşanan olaydan büyük üzüntü ve endişe duyuyor.

Olay nasıl olmuştu?

Türkmenköy’de dün sabah yaşanan üzücü olayda 70 yaşındaki Bekir Sami Bahtıkara, adına kayıtlı av tüfeği ile ilk önce karşı komşusu 37 yaşındaki İsmail Özgünel’i yaralamış, ardından yine ayni av tüfeği ile canına kıymıştı. Polis ise cinayet ihtimalini da masada tutuyor.


“Yapma oğlum ayıptır, gir içeri dedik, dinletemedik”

YENİDÜZEN’e konuşan, Bekir Sami Bahtıkara’nın oğlu Hasan Bahtıkara, cinayet veya ağır tahrik üzerinde durduğunu belirtti, eşi ise İsmail Özgünel’i defalarca evlerini dikizlememesi için uyardıklarını anlattı. Hasan Bahtıkara,  polisin derinlemesine araştırma yapmasını istedi.

Bahtıkara şöyle devam etti:

“Cinayet olmasa bile çok şiddetli bir tahrik vardır. Bu da bir nevi cinayet sayılmaz mı? Evde olmadığım zamanlarda benim evime girdiğini duyuyordum. Babam kendini öldürecek biri değil, ben buna asla inanmıyorum. Babam bizi bıraksa bile üç yaşındaki torununu bırakmazdı. Bu olay cinayet değilse bile mutlaka ağır tahrik, kötü bir söz veya saldırı vardır. Bunların hiçbiri yaşanmasa bile İsmail Özgünel, bizi sürekli hal ve hareketleri, tavrı ile de rahatsız ediyordu. Özellikle müziğin sesini çok yüksek açması, bakışları, dikizlemeleri, sürekli evimizin karşısında oturup bizi izlemesi gibi birçok şeyle babamı zaten uzun zaman tahrik etmiş. Bunlarla ilgili babam onu uyarmış, ben bilmiyordum. Ben bu rahatsız edici durumları eşimle konuşuyordum ama kimseye rezil olmayalım diyerek susuyor, kavga çıkarmıyorduk. Bu olayları fazla dillendirmedik, dedikodudan korktuk. Keşke şikâyette bulunsaydık. Daha önce de farklı olaylarda buna benzer şeyler yaşadık, şikayetçi olduk ama sonuç alamadık. Biz bu insanla konuşmuyorduk. Ben babamın intihar ettiğine inanmıyorum. Polis inşallah özverili bir çalışma gerçekleştirir de gerçekler ortaya çıkar.”   


 

Acılı eş: Uyardık ama dinlemedi

Bekir Sami Bahtıkara’nın eşi Süreyya Bahtıkara, İsmail Özgünel’in sürekli evlerini dikizlediğini, kendilerini rahatsız ettiğini ve defalarca uyarmalarına rağmen aldırış etmediğini iddia etti. “Beyim de ben de defalarca uyardık, yapma oğlum ayıptır, gir içeri dedik, dinletemedik. Beyimin gün boyu keyfi yerindeydi, ne bilirdim böyle şeyler olacağını…” diyen Bahtıkara, gün boyu gözyaşı döktü, yaşananların şokundan hala çıkamadı.


Bekir Sami Bahtıkara’nın akrabası İsmet Murat: 
Böyle bir olayı en son yapacak olan biri, böyle bir ölümü en son hak eden biriydi

70 yaşındaki Bekir Sami Bahtıkara’nın ölümünün ardına bıraktığı birçok soru işareti, yakınları ve sevenleri tarafından tahminlerle çözülmeye çalışılıyor. Bekir Sami Bahtıkara’nın akrabası olan İsmet Murat, gözyaşları içinde yaşananlara dair duyduklarını aktardı.

Murat şunları kaydetti:

“Kahveye gitmiş, karısı onu kahvede bilir. Vurulan çocuk sabah balkonda bira içermiş. Sami abim tüfeği alıp çıkmış, zeytin ağacının arkasından karşıya, o çocuğa ateş etmiş. Abim kahveye giderken ona bir şeyler söylemiş, onu tahrik etmiş. Sürekli sağa sola çatan bir gençti. Bekir abim melek gibi biriydi, karıncaya zarar yoktu, bence abim çok tahrik oldu, bu bir birikimdi. Böyle bir olayı en son yapacak olan biri, böyle bir ölümü en son hak eden biriydi. Bence öncesinde kaldıramayacağı şeyler yaşadı. Dün dediler ki, bir hafta önce bu genci çekip, sözlü uyarmış. Röntgencilik yaptığını, bunun kötü bir şey olduğu söylemiş. Abim öldüğünde cebinde iki tane de fişek varmış. Ailece kavgalı değildiler, eşi Süreyya İsmail Özgünel’in ailesi ile görüşürdü, olayın yaşandığı gün de onlarda kahve içmedeymiş, dünürü öldüğü için aileye başsağlığına gitmiş.”

 


KAHVEDEKİLER NE DEDİ?

“Bu işin içinde ağır tahrik var”

 Olay öncesinde kahveye gidip güneşte, son kahvesini yudumlayan Bahtıkara’nın moralinin her günkü gibi olduğuna dikkat çeken kahve arkadaşları da yaşananlara anlam vermekte zorlandı. Bahtıkara’nın karıncayı dahi incitmeyecek bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan arkadaşları, bu olayın yaşanmasına neden olan ağır tahrik olduğunu işleri sürdü.

Kahve arkadaşları şunları dile getirdi: “Çok sık iki silah sesi duyuldu. Kahvede oturan birkaç kişi oraya koştuk, şok olduk… Yavaş biriydi, Allah adamıydı, yaralanan çocuk ise anlatılamaz... Bu işin içinde ağır tahrik var, bu kadar yıldır karıncayı incitmeyen insan neden böyle bir şey yapsın? Aralarındaki husumeti bilemeyiz ama bu tahrik sadece dün olmadı, biriken bir şeyler vardı.”

 


“Son gün burada kahvesini içti, sohbet ettik, keyfi de yerindeydi”

Kahve işletmecisi ve Bahtıkara’nın kuzeni olan Kale İmamoğlu Çangar da yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Yeğen çocuklarıyız… Son gün burada kahvesini içti, sohbet ettik, keyfi de yerindeydi. Yaklaşık bir saat yağmurlardan konuştuk. Benim tahminim genç çocuk, ona, yolda giderken balkondan bir şey söyledi, sonra olan oldu... Sami’yi çocukluğumuzdan beridir tanırız, ne polise gitti, ne de polis ona geldi, hiçbir davası olmadı. Bir de karşı taraftaki çocuğa bakın, herkes ile on günde bir sorunu çıkardı... Bu işler tahmin ile olmaz ama bu adamı çileden çıkardığı belli, üstelik bu adam kolay kolay tahrik olan bir adam değildi, altında büyük bir neden yatıyor olmalı. Bunu ancak da sağ kalan itiraf ederse belli olacak.”

 


Bekir Sami Bahtıkara’nın kardeşi Ali Bahtıkara: 
"Polis derin araştırmalı"

Bekir Sami Bahtıkara’nın kardeşi Ali Bahtıkara da kardeşinin yoğun tahrik sonucu bunu yaptığını savundu, polisin derinlemesine sorgu yapması gerektiğinin altını çizdi. Ali Bahtıkara şöyle devam etti:

“Beş kardeştik… Ne kavgalarını duyduk ne de tartışmalarını, kardeşim Sami, yolda kız evladı gibi başını öne alır öyle yürürdü. Bu genç çocuk da kardeşimin gelinini evinin karşısında bira içip, evi röntgenlermiş, yapma diye uyarmışlar. Maalesef saf olan iyi olan taraf gitti... Anlık bir süreç miydi veya bir birikim miydi bilemiyorum. Kardeşim bunu yapacak biri değildi. Herkes bir şey söyler... Herkes bu adamın böyle bir şey yapamayan biri olduğundan yana hemfikir. Bugün (Dün) polisi köyde sorgu yaparken hiç görmemişler, biz de görmedik. Köyde bilirkişilerle konuşup, detaylı ifade alınıp alınmadığını merak ediyoruz. Neden tahrik edilip, bu yola itildiğinin derinlemesine araştırılması gerek.”

 

 

 

Bu haber toplam 8209 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler