1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Süt fiyatlarında düzenleme kaçınılmaz”
“Süt fiyatlarında düzenleme kaçınılmaz”

“Süt fiyatlarında düzenleme kaçınılmaz”

Tarım Bakanı Oğuz, Hayvan Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu ile görüştü. Oğuz, girdi maliyetlerinin düşürülmesi üzerinde durduklarını söyledi. Naimoğulları: "Süt fiyatlarında düzenleme kaçınılmaz"

A+A-

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu ile görüştü. Birlik süt fiyatlarında düzenlemenin şart olduğunu söyledi.

Bakanlık’tan verilen bilgiye göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un Birliğe gerçekleştirdiği ziyarette, pandemi döneminde yem fiyatlarındaki artışa karşı, üreticinin üretimden kopmaması için eldeki imkânlar çerçevesinde destek verildiğini anımsattı.

Sütün pazarlanması ve fiyatlandırılması konusunda da Bakan Oğuz, girdi maliyetlerini düşürmek için Bakanlığın destek olmaya çalışacağını kaydetti.  Oğuz, “Sorunları biliyoruz bunların çözümü için çalışıyoruz” dedi.

Ülkede arpa sıkıntısı yaşanmaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Bakan Oğuz, mayısa kadar yetecek arpa bulunduğunu, sonrasında da ise yerli arpanın çıkacağını ifade etti.

Naimoğulları: “Süt fiyatlarında düzenlemeye gidilmesi kaçınılmaz”

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları ise girdi maliyetlerinin düşürülmemesi halinde, üreticinin sıkıntıya gireceğini, hammadde fiyatlarının artmasından dolayı süt fiyatlarında düzenlemeye gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.  
Küçükbaş hayvan üreticisinin desteklenmesi konusunda da Naimoğulları, ek bütçe oluşturulması gerektiğini belirtti. 

Bu haber toplam 1375 defa okunmuştur