1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Surlara demir profil
Surlara demir profil

Surlara demir profil

Mağusa hisarındaki Canbulat Stadı’na kapalı tribün hazırlığı…

A+A-

Tarihi Mağusa hisarındaki Canbulat Stadı’ndaki tribünlerin demir profil konularak kapatılması için çalışma başlatıldı. Çalışmaların Anıtlar Yüksek Kurulu izni olmadan yapıldığı da iddia edildi…

Ayşe GÜLER

Tarihi Mağusa hisarındaki Canbulat Stadı’ndaki tribünlerin demir profil konularak kapatılması için çalışma başlatıldı.

Mağusa Türk Gücü Başkanı Koral Bozkurt yönetimi tarafından başlatılan çalışmalar, ‘izinsiz’ olduğu gerekçesiyle tartışma yarattı. Ancak Koral Bozkurt, ortada ek bir bina olmadığını söyledi.

Eski eser niteliğindeki surların olduğu noktaya monte edilen demirlerin, Anıtlar Yüksek Kurulu izni olmadan monte edildiği de iddia edildi.

Mağusa Türk Gücü(MTG) Başkanı Koral Bozkurt, statta kapalı tribün olmaması nedeniyle taraftarların özellikle kış aylarında zorluk yaşadığını, tribünlerin hemen yanına monte edilen demir profillerin üzerinin tente bezle örtüldüğünü söyledi.

Bozkurt, çalışmalar sırasında eski eser niteliğindeki surlarla hiçbir temasta bulunmadığını savunsa da yalnızca demir profillerin değil, reklam tabelalarının da surların üzerine monte edildiği YENİDÜZEN’in objektifine yansıdı.

Öte yandan dün gün boyunca bilgi almak için aradığımız Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanı, Eski Eserler Dairesi Müdürü Fuat Azimli’ye ise ulaşılamadı.

BOZKURT: “İMAR KURALLARINA AYKIRI DURUM YOK”…  YENİDÜZEN’in görüşlerini aldığı Mağusa Türk Gücü (MTG) Başkanı Koral Bozkurt, tribünlerin hemen yanına monte edilen demir profillerin üzerinin tente bezle örtüldüğünü söyledi, ek bir binanın yapılmadığını, bu nedenle de imar kurallarına aykırı bir durumun olmadığını belirtti.

MTG Başkanı Koral Bozkurt:
“Ek bina yapmadık, imar kurallarına aykırı bir durum yok”

İddialarla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Mağusa Türk Gücü(MTG) Başkanı Koral Bozkurt, statta kapalı tribün olmaması nedeniyle taraftarların özellikle kış aylarında zorluk yaşadığını, tribünlerin hemen yanına monte edilen demir profillerin üzerinin tente bezle örtüldüğünü söyledi.

Bozkurt, ek bir binanın yapılmadığını, bu nedenle de imar kurallarına aykırı bir durumun olmadığını savunarak, “İmar kurallarına göre betonarme yapmaktan sonra ruhsatlandırma yapılmaz” dedi.

Yapılan çalışmalarda eski eser niteliğindeki surlarla hiçbir temasta bulunmadığını da kaydeden Bozkurt, “Çalışma surların olduğu tribünlerin dibinden yapıldı. Çadır tarzı bir proje yaptık. Çadır ve tribünler arasında eski eserler görünüyor” şeklinde konuştu.

Bozkurt, profillerin sökülebilecek şekilde yere monte edildiğini söyleyerek, önümüzdeki süreçte yeni saha projelerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber toplam 3756 defa okunmuştur