1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sucuoğlu: MYK'daki tavsiye kararı yeniden değerlendirebilir
Sucuoğlu: MYK'daki tavsiye kararı yeniden değerlendirebilir

Sucuoğlu: MYK'daki tavsiye kararı yeniden değerlendirebilir

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, başka bir UBP'li vekile hükümeti kurma görevinin verilmesinin kapısını araladı. 

A+A-

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, başka bir UBP'li vekile hükümeti kurma görevinin verilmesinin kapısını araladı.

 Partide "Sucuoğlu dışında bir vekile hükümeti kurma görevinin verilmeyeceği" MYK kararı ile açıklansa da Sucuoğlu, “MYK’da tavsiye kararıdır. CTP'nin kapıları kapatmış olması bazı değerlendirmeleri tekrar yapma zorunluluğunu getiriyor” değerlendirmesini yaptı. 

Sucuoğlu, hükümeti kurma görevinin kendisine verilmesi halinde DP ya da YDP’ye giderek koalisyon ortaklığını konuşmanın doğru ve etik olmayacağını açıkladı.

Sucuoğlu, “Dostluk her zaman baki ama kendi duruşumuz gereği bu iki partiye gidip, koalisyon ortaklığını konuşmam doğru olmaz. Muhatap olmam kendi değerlerime ters düşer” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmesi sonrası basına açıklama yapan Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hafta sonu değerlendirme yapacağı, Pazartesi günü ise ya görevlendirme ya da belli parti başkanlarını yeniden çağıracağını söyledi.

Sucuoğlu, ‘7 günlük sürede ne değiştiğine yönelik soru üzerine ise “Herhangi bir şey değişmedi. Cumhurbaşkanı değerlendirme ve görevlendirme yapacak. Görüş alışverişi yapıldı. Kendi düşüncelerimizi aktardık. Bizim bir denememiz oldu. Hükümet programımız okundu. Güvenoyu oylaması sırasında iki parti MYK toplantıları sonucunda geri durmayı tercih etti. Dostluk her zaman baki ama kendi duruşumuz gereği bu iki partiye gidip, koalisyon ortaklığını konuşmam bana yakışmaz. Muhatap olmam kendi değerlerime ters düşer” değerlendirmesini yaptı. 

Hafta sonu muhakkak bazı değerlendirmeler olacağını ifade eden Sucuoğlu, “Sizin bir girişiminiz var mı?” sorusu üzerine, “Yok” yanıtını verdi. Dün gayrı resmi bir resmi toplantı yaptıklarını hatırlatan Sucuoğlu, şöyle devam etti:

“Genel bir toplantıydı. Doğrusu herhangi bir şekilde hükümet kurma veya bozma veya bir erken seçim değil ama genel anlamdaki düşünceler ortaya kondu. Bana göre de çok yararlı bir toplantıydı ama bir sonuç alma anlamında bir toplantı değildi sadece görüşlerin paylaşıldığı bir toplantı oldu.”

“Artık kişi veya kişilerin üstünde bir durum var”

“UBP içinde başka bir vekile görevlendirme verilirse kabul etmeyeceğinizi daha önce açıklamıştınız ancak öyle bir durum söz konusu olursa tavrınız ne olur” sorusuna UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, şu yanıtı verdi:

“Bunları değerlendirmek lazım… Şimdi artık kişi veya kişilerin üstünde bir durum var burada… Nedir? Memleket, ülke… Ülkenin şu anda durumu belli, ekonomik durumu belli, kriz belli dolayısıyla, ‘ya ben ya da erken seçim’, ‘ya o ya da erken seçim’ veya ‘ben, benden sonrası tufan’ bu bizim temsil ettiğimiz bir düşünce değil. Ama tabi ki önümüzdeki bu birkaç gün içerisinde yapacağımız çalışmalarda hangi noktaya varırız onu bilemiyorum. Onu hep birlikte göreceğiz.”

Sucuoğlu, DP ve YDP’yi tekrar ziyaret edip, hükümet kurmanın doğru ve etik bir yaklaşım olmayacağını da yineledi.

Kendisine değil de  başka bir milletvekiline hükümet kurma görevi verileceği iddialarıyla ilgili  ise Sucuoğlu, konunun  UBP Parti Meclisi ve Meclis Grubu’nda  görüşüleceğini, hep birlikte ortak paydada buluşacaklarını kaydetti.

“Gönlünüzden geçen bir isim var mı?” sorusuna Sucuoğlu, “Yok, şu anda öyle bir şey yok” yanıtını verdi.

UBP MYK’da alınan tavsiye kararının hatırlatılması üzerine Faiz Sucuoğlu, “CTP’nin anladığım kadarıyla kapıları kapatmış olması bugünkü  demeci tabi bazı değerlendirmeleri tekrardan yapma zorunluluğu getiriyor” dedi.

 

 

Bu haber toplam 2533 defa okunmuştur