1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Sözleşme iptal’ denildi, mahkemeye belge sunulmadı!
‘Sözleşme iptal’ denildi, mahkemeye belge sunulmadı!

‘Sözleşme iptal’ denildi, mahkemeye belge sunulmadı!

Bedi’s piknik alanın kiralanmasıyla ilgili YİM’de açılan davada, kira sözleşmesinin ‘feshedildiğine’ dair resmi bir belge henüz Mahkemeye sunulmadı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Bedi’s piknik alanının özel bir firmaya kiralanarak, yapılan işlemlerin izinsiz olduğu gerekçesiyle Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği tarafından Yüksek İdare Mahkemesi’ne açılan dava süreci devam ederken, ‘sözleşmenin feshedildiğine’ dair resmi bir belge henüz Mahkemeye sunulmadı.

Mahkemeye gelen Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat’ın kira sözleşmesinin iptal edildiğini söylediği ancak sözleşmenin feshedilmesiyle ilgili resmi bir belge sunmadığı öğrenildi. 

Bakan Ataoğlu feshedildiğini açıklamıştı

19 Nisan’da Yüksek İdare Mahkemesi, Bedi’s piknik alanının özel bir firmaya kiralanmasının ardından başlayan işlemler ile ilgili ara emri vermiş, dava görüşülene kadar bölgedeki faaliyetleri durdurma kararı almıştı.

Kararın ardından Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, özel bir işletmeye kiralanan Bedi’s piknik alanındaki sözleşmenin feshedildiğini açıklamıştı. 

5 Haziran’a ertelendi

Yüksek İdare Mahkemesi Yargıcı Peri Hakkı’nın baktığı davada tüm taraflar dün mahkemede hazır bulundu. Mahkemede oturum gerçekleşmeden ön görüşme yapılan davayla ilgili Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat’ın sözleşmenin iptal edildiğini söylediğini ancak mahkemeye resmi bir belge sunmadığı öğrenildi.     

Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği tarafından açılan davada, ‘hapislik talebi’ de bulunurken, davalı tarafın bu talebe karşı itiraz dosyalayacağını Mahkemeye beyan ettiği öğrenildi.

Mahkeme gerek sözleşmenin iptaliyle ilgili gerekse davalı tarafın itiraz dosyalaması için davayı 5 Haziran Pazartesine tehir etti.

 

Bu haber toplam 2539 defa okunmuştur
İlgili Haberler