1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sosyal Medyadan Sokağa
Sosyal Medyadan Sokağa

Sosyal Medyadan Sokağa

Sosyal medyada “Gıbrız Türkçesi” adıyla bir araya gelen bir grup, dün Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı’da fidan dikme ve çocuk oyunları etkinliği düzenledi.

A+A-

Sosyal medyada “Gıbrız Türkçesi” adıyla bir araya gelen bir grup, dün Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı’da fidan dikme ve çocuk oyunları etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, daha yeşil bir Lefkoşa için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

LTB Basın Birimi’nin açıklamasına göre, Yusuf Kaptan Sokak’ta bulunan parkta yer alan fidan dikme etkinliğinde çok sayıda farklı türde fidan dikildi.

Gıbrız Türkçesi Grubu üyeleri öncülüğünde, LTB ve Orman Dairesi katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte Kıbrıs’a has özellikle geçmişte popüler olan çocuk oyunları oynandı. Oyunlar etkinliğe katılan çocuklara da öğretildi.

Fellahoğlu:”LTB’ye katkı koyan herkese teşekkürler”

Etkinlikte konuşan LT B Başkanı Kadri Fellahoğlu, belediyenin içinde bulunduğu durum nedeniyle gerekli ilginin gösterilemediği parka sahip çıkan Gıbrız Türkçesi grubu üyelerine teşekkür etti.

Dayanışmanın kendilerine güç verdiğini söyleyen Fellahoğlu, başkentin daha güzel ve yeşil bir görünüme kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Gıbrız Türkçesi Grup sözcüsü Hülya Altınok ise, gün geçtikte geçmişe özlemin arttığını belirterek, “Bizler Gıbrız Türkçesi sayfası olarak bu özlemlerimizi sayfadaki paylaşımlarımızla gidermeye çalışıyoruz. Örf ve adetlerimizi sayfada yaşatıyoruz, gençlerimize sevdirmeye çalışıyoruz. Çocuklar parkta oynamayı, ağaç sevgisini bilmiyor. Onlara ağaç sevgisi ve sokakta oynamayı sevdirmeyi hedefledik” dedi.(tak)

Bu haber toplam 1712 defa okunmuştur
Etiketler : ,