1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sonuçları pozitif çıkanlardan biri doktor, diğeri hemşire
Sonuçları pozitif çıkanlardan biri doktor, diğeri hemşire

Sonuçları pozitif çıkanlardan biri doktor, diğeri hemşire

Kıbrıs'ın güneyinde 9 yeni coronavirüs pozitif açıklandı. Son rakamlarla birlikte Kıbrıs'ın güneyinde sayı 58'e ulaştı.Sonuçları pozitif çıkanlardan biri doktor, diğeri hemşire.

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı 9 yeni covit-19 vakası daha açıkladı. Toplam vaka sayısı 58’e yükseldi. Bakanlık tarafından dün akşam yapılan açıklamaya göre yeni 9 vakadan 4’ü hastalığı; daha önce covit-19 testi pozitif çıkan kişilerle temas yoluyla aldı. Üç kişi  Yunanistan’dan gelen ve evinde tecritte bulunan kişilerdi. Bulaşanlardan biri İngiliz üssünden. Böylece üslerdeki covit 19 pozitif kişi sayısı 3 oldu.

Biri hemşire, biri doktor

Karantinaya alınan Baf genel hastanesinde hemşire olduğu kaydedilen bir kişinin bulaşma hikayesi araştırılıyor. Covit 19’u “Local transmission” (yerel bulaşma) yoluyla aldığı düşünülüyor. Bu kişinin hastalığı, bulaşan hastayla temas eden ikinci-üçüncü kişiden mi aldığı saptanmaya çalışılıyor.

Covit 19 pozitif çıkanlardan birinin Limasol Genel Hastanesi pediyatri doktoru olduğu saptandı. Bu saptama üzerine hastanenin alelacele kapatılması yoluna gidiliyor.  Bu gelişme üzerine “Apollonio” isimli özel hastane, tesisini Rum Sağlık Bakanlığı’nın emrine verdiğini açıkladı.

Limasol hastanesi pediyatri doktoru yakın geçmişte Yunanistan’dan dönmüş ve evde kalmayı reddedip kendi ısrarı ile hastanede çalışmaya gitmişti.

Kıbrıs'ın kuzeyinde ise vaka sayısı 20, Ada genelinde ise vaka sayısı 78 oldu. 

Bu haber toplam 5452 defa okunmuştur
Etiketler : ,