Sona gelindi

Sona gelindi

Sürecin sonunda yarışmaya katılan eserleri değerlendirmek üzere juri 21 Mayıs Salı günü toplandı.

A+A-

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın yan kuruluşu Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu paydaşlığında, Yeşil Barış Hareketi (YBH)’nin çevre sorunlarına dikkat çekerken çözümlerini düşündürmeyi de amaçlayan “ 1. Kısa Film Yarışması”nda juri değerlendirme süreci tamamlandı. Geçtiğimiz aylarda protokol imzalayan iki kurum ulusal ve küresel bazda çevre duyarlılığına dikkat çekecek kısa metrajlı filmlerin belirleneceği yarışma için süreç başlattı. Sürecin sonunda yarışmaya katılan eserleri değerlendirmek üzere juri 21 Mayıs Salı günü toplandı.

Jüri toplantısı öncesi bir araya gelen, Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, Limasol Türk Kooperatif Bankası Halkla İlişkiler Müdürü Özlem Kavaz Soykan, Yarışma jürisinde yer alan Türk ve dünya sinemasının önemli yönetmenlerinden Derviş Zaim, Doç. Dr. Ümit İnatçı- (Ressam) Ertaç Hazer (Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmen) Tayfun Çağra(Gazeteci - YBH Genel Sekreteri) Nilden Bektaş (Çevre Müh. Odası Başkanı), Ogün Erciyas (TV Program Yapımcısı-Sinema Eleştirmeni) ve Yeliz Şükrü (Program Yapımcısı – Yönetmen)  yarışmanın bugüne kadar yaşanan aşamalarını değerlendirdiler.
Özel ödüllü kısa metrajlı film yarışması için juri, Organizasyon sahibi Yeşil Barış Hareketi ve Limasol Türk Kooperatif Bankası yetkilileri ile yaptıkları toplantının ardından yarışmaya katılan tüm kısa-film eserleri, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) beyaz perdede izledi. Jüri, yarışma kriterleri çerçevesinde belirlenen 'kurgu, ses, ana tema, ışık, görüntü, senaryo, vb... gibi özelliklere göre değerlendirmesini yapıp sıralamayı oluşturdu. Yarışmanın sonuçları Dünya Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran 2013 Çarşamba günü, saat 19:00’da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak törende açıklanacak. Tüm filmlerin gösteriminin yapılacağı, sergi ve ödüllerin sahiplerini bulacağı geceye, çevreye duyarlı herkesin davetli olduğu belirtildi.
Toplantı sonrasında, yarışmaya yoğun ilgi gösteren katılımcılara ve özveriyle görev alan jüriye çevre adına teşekkür eden Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir,  “5 Haziran'da tüm katılımcılar ödül töreninde bir araya gelerek heyecanlı atmosferi hep birlikte soluyacaklardır” açıklamasında bulundu. Sahir, dereceye girenlere ödülleri takdim edilmesinin yanısıra tüm katılımcılara katılım belgesi verileceğinin de altını çizdi.LHA

Bu haber toplam 1251 defa okunmuştur