1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siyasi partilerin seçim çalışmaları sürüyor
Siyasi partilerin seçim çalışmaları sürüyor

Siyasi partilerin seçim çalışmaları sürüyor

Siyasi partiler gelecek yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı için çalışmalarını sürdürüyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Siyasi partiler gelecek yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı için çalışmalarını sürdürüyor. Seçim için kimi parti destekleyeceği adayını belirlerken, kimi parti çalışmalara henüz başlamadığını kimi de ön çalışmalarını sürdürdüğünü belirtiyor.
Adaylığını ilk açıklayan isim Mustafa Akıncı olurken, Toplumcu Demokrasi Partisi de bağımsız olarak seçime katılacak olan Akıncı’yı destekleyeceğini ifade etti.
CTP-BG, Cumhurbaşkanı adaylığı için çalışmaların halen sürdüğünü ancak aday belirleme tarihinin netleşmediğini dile getirdi.
UBP tarafı ise Derviş Eroğlu’nun aday çıkması durumunda Eroğlu’nu destekleme kararı alınacağını belirtirken, DP-UG ise Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara başlamadığını belirtti.

CTP-BG’de son çalışmalar, TDP Akıncı’dan yana
Kamuoyuna birçok kez açıklamalar yaparak CTP-BG’nin Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayıyla katılacağını vurgulayan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Parti Meclisi’nin talimatlarıyla Merkez Yönetim Kurulu’nun adaylık konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını açıklamış olan Mustafa Akıncı’ya destek vereceklerini açıkladı.

UBP Eroğlu’nu bekliyor, DP-UG belirsiz
UBP Grup Başkan Vekili Faiz Sucuoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi için Derviş Eroğlu’nun, Kasım ayında adaylığını açıklaması durumunda parti olarak Derviş Eroğlu’nu destekleme kararı alınacağını söyledi.
DP-UG Genel Sekreter Yardımcısı Erol Aktoprak ise şuanda partinin Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir çalışması olmadığını belirterek, bazı partililerin Eroğlu’nu destekleme düşüncesi olduğunu ancak buna sıcak bakmayan partililerin de olduğuna vurgu yaptı.

------------

Erk: “Adayın kararlaştırılması için net bir tarih yok”

Kamuoyunda birçok kez açıklamalar yaparak CTP-BG’nin Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayıyla katılacağını vurgulayan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Parti Meclisi’nin talimatlarıyla Merkez Yönetim Kurulu’nun adaylık konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Erk, şunları aktardı:
“Parti Meclisi’nin MYK’ya verdiği talimatlara uygun olarak çalışmalar sürüyor. Şu anda Cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek için net bir tarih belirlenmedi. Ön çalışmaların erken zamanda tamamlanıp, sunulduktan sonra adaylık için karar çıkacaktır”

Özyiğit: “Net olarak Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğiz”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını açıklamış olan Mustafa Akıncı’ya destek vereceklerini açıkladı.
Özyiğit, şunları söyledi:
“TDP olarak daha önce belirttiğimiz gibi net olarak Akıncı’yı destek vereceğimiz ortadadır. Bağımsız aday olduğu için tüm gücümüzle Akıncı’nın seçilmesi için çalışacağız. Parti organlarında resmi bir karar alınacak. Tüm parti organlarımız buna odaklanmıştır.”


Sucuoğlu: “Eroğlu adaylığını açıklarsa destek vereceğiz”

UBP Grup Başkan Vekili Faiz Sucuoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi için Derviş Eroğlu’nun, Kasım ayında adaylığını açıklaması durumunda parti olarak Derviş Eroğlu’nu destekleme kararı alınacağını söyledi. Sucuoğlu, şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanlığı seçimi çok erken gündeme getirildi diye düşünüyorum. Nisan’da yapılacak seçimin 8 ay öncesinden gündeme getirilmesi hem kamuoyunu meşgul etme açısından hem de ortaya çıkacak gerginlikler açısından arzu edilen bir durum değil. Türkiye’de 77 milyonluk bir ülkede 1- 1.5 ay önce başkan adayları açıklanırken bizde 7-8 ay önceden açıklanıyor. Mustaf Akıncı adaylığını açıkladı, CTP’de açıklayacak. Derviş Eroğlu kısa bir süre istedi ve Kasım ayında değerlendirme yaparak, karar verecek. Eğer Derviş Bey karar verir de adaylığını açıklarsa doğal olarak biz Derviş Bey’i Parti Meclisi’nde oy birliği ile destekleme kararı alacağız. Ama Derviş Bey’in kararı şuanda ortada yok. Kasım ayında Derviş Bey kararını verirse, UBP liderine desteğini belirtecek”

Aktoprak: “Kimi partili Eroğlu’nu desteklemeden yana kimi değil”

DP-UG Genel Sekreter Yardımcısı Erol Aktoprak, şuanda partinin Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir çalışması olmadığını belirterek, bazı partililerin Eroğlu’nu destekleme düşüncesi olduğunu ancak buna sıcak bakmayan partililerin de olduğuna vurgu yaptı.
Aktopak şunları söyledi:
“Aday belirleme konusunda yetki Parti Meclisi’nindir. Cumhurbaşkanı aday gösterilip gösterilmeyeceği ya da mevcut adaylardan birini destekleyip desteklememe kararını Parti Meclisi karar verek. Bazı arkadaşların Eroğlu’nu destekleme düşüncesi olsa da bazı arkadaşlar buna sıcak bakmıyor. Ama şuanda Cumhurbaşkanı adaylığı için Parti Merkez Yönetim ve Parti Meclisi’nde henüz çalışma başlatılmış değil. Bu nedenle bununla ilgili şuanda konuşmayı uygun görmüyorum. Bir süre sonra partide bu konuları enine boyuna tartışacağız”

Bu haber toplam 2842 defa okunmuştur
Etiketler :