1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Siyasi partilere YASAL İŞLEM
Siyasi partilere YASAL İŞLEM

Siyasi partilere YASAL İŞLEM

Başsavcılık, ‘mali denetim’ için Anayasa Mahkemesi’nin talep ettiği belgeleri tam olarak ulaştırmadıkları gerekçesi ile UBP, DP, CTP, TDP, BKP ve YKP aleyhine yasal işlem başlatıyor…

A+A-

Meltem SONAY

Başsavcılık, ‘Mali denetim’ için Anayasa Mahkemesi’nin talep ettiği belgeleri tam olarak ulaştırmadıkları gerekçesi ile UBP, DP, CTP, TDP, BKP ve YKP aleyhine yasal işlem başlattı.
Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara, Anayasa Mahkemesi’nin 27 Şubat 2013 tarihli yazısı uyarınca, yasal işlem başlatılması için dün imza attı, polisin gerekli soruşturmayı yapacağını belirtti.
“Mahkemelerimiz de, Savcılığımız da görevlerini gerektiği şekilde yapıyor” diyen Atakara, Hukuk Dairesi Yasası’na göre 63 savcı olması gerekirken, Başsavcılığın 27 savcı ile görevini yaptığını belirtti.

Atakara: “Başsavcılık’ta art niyet, birini kayırma düşüncesi olamaz”
2009 yılında Başsavcılığa siyasi partilerin mali kontrolleriyle ilgili yazı geldiğini ancak kendisinin görev değişikliği nedeniyle, ‘İş yoğunluğu’nda dolayı yazının gereğinin yapılmadığını ifade eden Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara, yazıyla ilgili gereğinin yapılmasında herhangi bir art niyet, birini koruma düşüncesinin olmadığının altını çizdi.
Atakara, 2009 ve 2013 yıllarında Anayasa Mahkemesi’nden gelen yazıların, DP, BKP ve YKP’ye ilişkin olduğunu da belirtti.

‘Seçim arifesinde cezai soruşturma başlatılmasını doğru bulmadık’
2013 yılında aynı konuda Anayasa Mahkemesi’nden bir yazı daha geldiğini ifade eden Başsavcı Yardımcısı Muavini Atakara, “O yazı geldiğinde seçimlerin arifesiydi. Değerlendirdik ve seçimlerin hemen arifesinde, 3 parti ile ilgili bir cezai soruşturma başlatmanın yanlış yorumlara meydan vermemesi için seçimlerin geçmesini ve ondan sonra değerlendirmeyi uygun bulduk” şeklinde konuştu.

Haberin detayları bugün YENİDÜZEN Gazetesinde...

Bu haber toplam 2737 defa okunmuştur