1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siyasi partiler ara bölgede buluştu
Siyasi partiler ara bölgede buluştu

Siyasi partiler ara bölgede buluştu

Bazı Kıbrıslı Türk Ve Rum siyasi partileri Ledra Palas’ta yeniden bir araya geldi

A+A-

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerin Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen ara bölgedeki toplantılarına bugün de devam ediliyor.

Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Oksana Tomova’nın partilerle ilk toplantısı olması özelliğini taşıyan ve ev sahipliğini Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) yaptığı bugünkü birleşime, Kuzeyden Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) ve Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP); Güney Kıbrıs’tan AKEL, EDEK, EDI, DIKO, DISY, EPALXI ve EDEK partilerinin temsilcileri katılıyor.

Ledra Palace Otel'deki toplantı öncesi basına fotoğraf ve görüntü alma olanağı sağlandı.

TOPLANTIDA “MARAŞ VE GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER” KONUŞULDU

 Kıbrıs Türk ve Rum siyasi partilerin temsilcilerinin bugünkü toplantıda “Maraş ve güven artırıcı önlemler” konularını görüştüğü açıklandı.

Siyasi partilerin ortak toplantısı tamamlandı. Saat 10.30’da başlayıp 2 saat süren toplantının ardından Slovak Büyükelçi Oksana Tomova basına, hazırlanan ortak açıklamayı okudu.

Tomova, bugünkü toplantıda ev sahibi Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) önerisi üzerine “Maraş'ın kapsamlı bir çözüm öncesinde eski sahiplerine geri verilmesi” konusunun görüşüldüğünü açıkladı.

Ortak açıklamada toplantıya katılan partilerin “Kapsamlı bir çözüm için olumlu adım olması adına güven artırıcı önlemler alınması gerektiği” üzerinde görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

Partilerin bir sonraki toplantısı 27 Kasım’da aynı yer ve saatte yapılacak.

(tak) 

Bu haber toplam 2133 defa okunmuştur
Etiketler : ,