1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sıradanlaştı!
Sıradanlaştı!

Sıradanlaştı!

Son yıllarda Kıbrıs Cumhuriyeti ile Türkiye’nin spor çatısı altında buluşmalarına bir yenisi daha eklendi

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti ile Türkiye Ümit Milli (U21) Takımları, dün Larnaka’da karşılaştı. Birbirini siyasi anlamda tanımayan iki ülke spor çatısı altında bir kez daha buluştu. Özellikle son yıllarda birçok spor branşında gerek rakip olan, gerekse birbirlerini ülkelerinde düzenledikleri organizasyonlarda ağırlayan iki ülkenin mücadelesine Kıbrıslı Türk gençliği yine seyirci kaldı. Spor müsabakalarında iki ülkenin bu kadar sık rakip olması ise sıradan gelmeye başladı.

 

Az sayıda Kıbrıslı Türk takip etti

U21 2019 Avrupa Şampiyonası 6. Eleme Grubu mücadelesinde Kıbrıs üçüncü, Türkiye ikinci maçını oynadı. AEK Larnaka’nın stadı olan AEK Arena’da yer alan karşılaşmayı Kıbrıs 2-1’lik skorla kazanarak gruptaki ikinci galibiyetini aldı. Karşılaşma saat 17.00’de başlarken seremonide iki ülkenin milli marşlarının okunması ile birlikte ilk düdük çaldı. Karşılaşmayı stadın dörtte birini dolduracak oranda bir izleyici kitlesi takip ederken, az sayıda Kıbrıslı Türk’ün de tribünde yer aldığı bilgisi edinildi.

 

Kıbrıs geriden gelerek kazandı

Karşılaşmanın ilk yarısı Türkiye’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 41’inci dakikada serbest vuruştan Orkan Çınar Türkiye’nin soyunma odasına önde girmesini sağladı. 53. dakikada Antreas Karo ve 58. dakikada Kostas Soteriou’nun golleri skor üstünlüğünü Kıbrıs’a geçirdi. Karşılaşmanın kalan bölümlerinde Türkiye rakibi üzerinde baskı kurmasına ve net şanslar yakalamasına rağmen 90 dakika sonunda gülen taraf 2-1’lik skorla ev sahibi ekip oldu. Maçın ardından Kıbrıs U21 Milli Takımı büyük bir sevinç yaşayarak bu sevincini maçı izlemeye gelen seyircilerle paylaştı.

 

Önümüzdeki yıl yine karşılaşacaklar

Kıbrıs bir sonraki maçında 9 Ekim Pazartesi günü Belçika’yı konuk edecek. Türkiye ise 10 Ekim Salı günü İstanbul’da Macaristan ile karşılaşacak. İki ülkenin gruptaki bir sonraki mücadelesi ise 7 Eylül 2018 tarihinde Türkiye’de oynanacak.

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur
Etiketler : ,