1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Simge Çerkezoğlu, ‘adres kıbrıs’taki röportajlarıyla ödül aldı
Simge Çerkezoğlu, ‘adres kıbrıs’taki röportajlarıyla ödül aldı

Simge Çerkezoğlu, ‘adres kıbrıs’taki röportajlarıyla ödül aldı

Perihan Aziz, İzzet Volkan, Nezire Gürkan ve Belgin Demirel’den oluşan Seçici Kurul tarafından belirlenen Basın Teşvik Ödülleri’nde Simge Çerkezoğlu, ‘Röportaj’ dalında adres kıbrıs’ta yaptığı röportajlarıyla ödüle layık görüldü.

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü  Bedesten’de düzenlenen resepsiyon ile kutladı. Resepsiyonda, Birlik jürisinin verdiği basın ödülleri de verildi. Perihan Aziz, İzzet Volkan, Nezire Gürkan ve Belgin Demirel’den oluşan Seçici Kurul tarafından belirlenen Basın Teşvik Ödülleri’nde Simge Çerkezoğlu, ‘Röportaj’ dalında adres kıbrıs’ta yaptığı röportajlarıyla ödüle layık görüldü. ‘Gazete Haberciği’ dalında Yenidüzen Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mert Özdağ, ‘Görsel Habercilik’ dalında Özlem Tüylüoğlu, ‘Fotoğraf’ dalında Uğur Kaptanoğlu, ‘TV Haber Program’ dalında Aysu Basri Akter, ‘Haber Spikeri dalında Bilge Kağan Taşçı, ‘Haber Kameramanı’ dalında Ali Sağdıç ve ‘Genç Yetenek’ dalında Ali Kişmir ödül aldı.

Özuslu: “Basın Özgürlüğü vizyonumuz, sınırları ortadan kaldırdı”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu, gecede yaptığı konuşmada çok sayıda yayın organının iyisi ile kötüsü ile kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştığını söyledi. Özuslu, Kıbrıs Türk medyasının özgürlükler bakımından ne çok kötü ne de çok mükemmel noktada olduğunu vurguladı. Önümüzdeki dönemde Kıbrıs Rum Gazetecileri Birliği Başkanı Yorgos Frangos ile önemli projelere imza atmaya hazırlandıklarını belirten Özuslu, ayrıca bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti. Özuslu, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle aynı anda Türkçe, Rumca ve İngilizce olarak bir mesaj yayınladık. Bir taraftan Kıbrıs’ta iki toplum liderine çözüm yönünde cesaret vermek için bir diğer taraftan da Basın Özgürlüğü vizyonumuzu sınırları aşarak, sınırları ortadan kaldırarak ortaya koyduk” dedi. Özuslu, Türkiye’de basın özgürlüğü, ifade özgürlüğünün giderek rahatsız edici duruma geldiğini söyledi ve bugün itibari ile tutuklu bulunan 159 gazeteci olduğunu sözlerine ekledi.

Siber: “Basın özgürlüğü halkın özgürlüğüdür”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de yaptığı konuşmada özgür basının denetim ve demokrasi açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. Siber, bugün ülkedeki denetim organlarını düşünürsek, denetimin bağımsız olmasının temiz siyaset, temiz toplumda ne denli önemli olduğunu ifade etti. Siber, “Basının etik kurallar çerçevesinde özgürlüğü halkın özgürlüğüdür, ülkenin özgürlüğüdür. O yüzden basınımıza düşen en önemli görev özgürlüğümüzden hiçbir zaman taviz vermemesidir” diye konuştu.

Bu haber toplam 4116 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 314 Sayısı

Adres Kıbrıs 314 Sayısı