1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sigara satarken tutuklanan emekli askerin evinden “cephane” çıktı
Sigara satarken tutuklanan emekli askerin evinden “cephane” çıktı

Sigara satarken tutuklanan emekli askerin evinden “cephane” çıktı

Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından tutuklanan ve evinde yapılan aramada silah ile askeri malzemeler bulunan emekli uzman çavuş V.K. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde faaliyet gösteren bir markete sigara satmak isterken Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından tutuklanan ve evinde yapılan aramada silah ile askeri malzemeler bulunan emekli uzman çavuş V.K. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olayın detaylarını aktaran polis, zanlının, Perşembe günü saat 18.30 sıralarında 13 karton sigarayı Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde faaliyet gösteren bir markete satmak isterken Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından tutuklandığını belirtti.

Polis, zanlının evinde mahkeme emriyle yapılan aramada, elbise dolabı içinde 10 karton sigara, 6 paket sigara, 9 milimetre çapında tabanca, askeri mühimmat sandığı, havan mermisi kutusu ve M3 hartucu ahşap palet bulunarak emare alındığını açıkladı.

Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 18 Eylül 2023 tarihinde 30 günlük vize ile ülkeye giriş yaptığının belirlendiğini açıkladı.

Polis, tabancanın herhangi bir adli olaya karışıp karışmadığının araştırılacağını belirterek, zanlının bir gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Polisin ardından söz hakkı alan zanlı, Türkiye’de uzman çavuşluktan emekli olduğunu ifade ederek, “Askeri personel olduğum için sigara hakkımız vardı. Sigara içmediğim için satmak istedim. Silah da ruhsatlıdır ve Türkiye’de taşıma hakkım var. Kıbrıs’ta suç olduğunu bilmiyordum. Ayrıca evimde bulunan mühimmat sandığı ve palet de atış alanlarında bulmak mümkün” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının bir gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2119 defa okunmuştur
Etiketler : ,