1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sigara dosyası kabarık
Sigara dosyası kabarık

Sigara dosyası kabarık

100 bin dolar değerindeki binlerce kaçak sigara piyasaya sürüldü

A+A-

Gamze BAYKUR
Mağusa Serbest Liman Bölgesindeki Portisbi Cyprus Free Zone Marine Logistic Servise Ltd.’de bulunan El Salam şirketine ait 17 bin 250 karton “Kent” marka sigaradan 8 bin 600 karton sigaranın sirkat edilmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma gittikçe derinleşiyor. “Sigara hırsızlığı” suçlamasıyla tutuklanan Portisbi şirketinin operatör müdürü zanlı Mehmet Erüreten, ambar sorumlusu zanlı Hüseyin Karaca ve gümrüksüz sigaraları bir otele teslim etmek için Girne’ye götüren zanlı Metin Durmaz ile “Gümrüğe beyan edilmemiş mal tasarrufu” suçundan tutuklanan Mehmet Adem Mahmutoğulları, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı Mahmutoğulları teminata bağlanarak serbest bırakılırken, zanlı Erüreten, Karaca ve Durmaz aleyhine 5 günlük ek tutukluluk süresi temin edildi.

Sigaraları şirketten çıkaranın zanlı Durmaz olduğu tespit edildi…
Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu Mustafa İskender, zanlı Mehmet Erüreten, Hüseyin Karaca ve Metin Durmaz’ın 27 Şubat 2013 ile 1 Ekim 2013 tarihleri arasında Portisbi Cyprus Free Zone Marine Logistic Servise Ltd.’de bulunan El Salam şirketine ait 8 bin 600 karton sigara sirkat ettiklerini açıkladı. Zanlı Durmaz’ın 1 Ekim tarihinde, zanlı Erüreten ile Karacanın ise 2 Ekim tarihinde tespit edilerek tutuklandığını anımsatan İskender, zanlı Durmaz’ın ilk etapta “Gümrüğe beyan edilmemiş mal tasarrufu” meselesi ile ilgili olarak tutuklandığını ancak yapılan soruşturmada zanlı Durmaz’ın “Sirkat” olayına dahil olduğunu ve sirkat edilen sigaraları konu şirketten çıkaran kişi olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

3 bin 575 karton sigara piyasada…
Polis Çavuşu Mustafa İskender, sirkat edilen sigaraların Portisbi isimli şirketin deposuna 345 koli halinde toplam 17 bin 250 karton sigara olarak yerleştirildiğini ancak zanlı Mehmet Erüreten’in isteği üzerine zanlı Hüseyin Karaca tarafından Mağusa’da bir karton fabrikasına koli siparişi verildiğini ve 345 koli sigaranın 25’lik kartonlar olarak değiştirildiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 2749 defa okunmuştur
Etiketler :