1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Sidestreets’de film geceleri
Sidestreets’de film geceleri

Sidestreets’de film geceleri

Sidestreets’in rahat ortamında, 1 uzun metrajlı ve 5 kısa film olmak üzere, iki kez gösterilecek olan filmler, Danimarkaca ve İngilizce altyazılı olacak.

A+A-

Sidestreets’de, Danimarka Büyükelçiliği işbirliği ile Danimarka Filim Enstütüsü Filimleri Geceleri gerçekleştirilecek.
Sidestreets’in rahat ortamında, 1 uzun metrajlı ve 5 kısa film olmak üzere, iki kez gösterilecek olan filmler, Danimarkaca ve İngilizce altyazılı olacak.
Program ise şöyle:
21 Mayıs Salı, 19.30

(1) Daha iyi bir Dünyada – 2010 (119 dk.)
Hikaye, Afrikada’ki mülteci kampından Danimarkadaki sıkıcı günlük hayata kadar uzanan birçok elemanın  izlerini taşımaktadır. İki Danimarkalı ailenin, birbirlerinin yollarının kesişmesiyle, çok özel ama riskli bir arkadaşlık yeşermeye başlar. Ama onları, yalnızlık, kırılganlık ve hüzün beklemektedir. Çok kısa bir zamanda arkadaşlık, riskli bir birlikteliğe ve nefeskesici bir takibe dönüşürken, yaşam tehlikeye girmektedir.
Direktör: Susanne Bier / Yazarlar:Anders Thomas Jensen (screenplay), Susanne Bier(story) /Oyuncular: Mikael Persbrandt, Wil Johnson, Markus Rygaard

22 Mayıs Çarşamba, 19.30

(2) Chloe Olivia’yı Beğeniyor  – 2011 (19 dk.)
“Chloe Olivia’yı Beğeniyor”, bir lezbiyen oda oynudur. Akşam eğlenceden dönerken
Olivia, Chloe’u evine götürür. Chloe, Olivia’ya aşıktır. Fakat Olivia, onu evde bekleyen Andrea ile ilişki yaşamaktadır. Burada, kısa bir süre içerisinde bir aşk üçgeninin geliştiğini görürürüz.  Olivia zoraki bir seçim yapmak durumunda kalır: Yeterlilik ne zaman gerçekten yeterlilik eğlemektedir?
Direktör: Mette Kjærgaard / Yazar: Jenny Lund Madsen / Oyuncular: Zinnini Elkington, Rikke Lylloff, Mathilde Norholt

(3) Peaceforce – 2010 (19 dk.)
Yakın bir gelecekte kapitalizmin dünya üzerinde gösterdiği etkiyle kurgulanmış bir zaman. Genç bir barış çalışanı olan Daniel, kentin içerisinde bir filin dolanıp insanları ölürdüğünü söyleyen, ve  iyi bir statusü olan Jesper ile tanışır. Idealist Daniel, yaralılara yardım etmek ve fil ile başa çıkmak uğruna, Jesper’i kentin kalbine doğru takip etmeye başlar. Ama çok geçmeden Daniel, başından aşkın bir işe giriştiğini keşfetmiştir.
Direktör: Peter Gornstein / Yazar:  David Sandreuter / Oyuncular:Cyron Melville, Henning Jensen, André Babikian

(4) Berik – 2010 (16 dk.)
Berik, Kazakistan’ın Semey şehrinde geçen, arkadaşlık ve anlamak ile ilgili kısa bir dramı anlatır. Radyasyon zehirlenmesinden kaybettiği gözleri ve deforme olmuş bedeni ile Berik, kardeşi çalışırken evde yalnız yaşamaya mahkumdur. Taa ki 11 yaşındaki Adil, zorba bir futbolcunun kaybettiği topunu aramak üzere onun kapısına gelene kadar.
Direktör:  Daniel Borgman / Yazar: Daniel Borgman / Oyuncular: Berik Sysdikow, Medet Sysdikow, Abdi Iskakov

(5) Varşova Gettosunda 7 Dakika – 2012 (8 dk.)
1942 yılında Varşova Gettosu. 8 yaşındaki yaramaz ve yaşam dolu olan oğlan çocuğu Samek, gettonun duarındaki delikten baktığında, diğer tarafta kaldırımın üzerinde bir havuç görür. Onu bir tel ile alabilmek için uğraşırken, kendisini adım adım takip eden SS polislerinden habersizdir.
Direktör:   Johan Oettinger / Yazar: Richard Raskin / Oyuncular: Vibe Lilmoës, Ene Øster Bendtsen, Sanne Løwe

(6) 13 – 2010 (11 dk.)
Emma’nın 13. doğum günüdür ve babasını ziyaret etmeye gitmiştir. Ancak evde babası değil, onun erkek arkadaşı vardır. Emma onunla daha önce hiç tanışmamıştır ve bu durum ikisi için de sıkıntı yaratmaktadır. Film, yeni hayatlarındaki yoğunluk sebepleri ile çocuklarına vakit ayıramayan aileler ile ilgilidir.
Direktör: Malou Reymann / Yazar:Malou Reymann

Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur