1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Sıcak para ve eleman’ sıkıntısı
 ‘Sıcak para ve eleman’ sıkıntısı

‘Sıcak para ve eleman’ sıkıntısı

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki esnaf, sıcak para ve eleman sıkıntısı yaşıyor

A+A-

Lefkoşa Sanayi  Bölgesi’ndeki esnaf, sıcak para ve eleman sıkıntısı yaşıyor. Piyasada iş olmasına rağmen, yapılan işlerin karşılığı olan ödemeleri almakta büyük zorluk çektiklerini dile getiren esnaf, “Piyasada para yok” değerlendirmesinde bulundu.
YENiDÜZEN’e konuşan esnaf, kalifiye ve teknik eleman eksikliğinin de olduğunu ifade ederken, bu sorunların, üretimde ciddi bir gerileme yarattığını dile getirdi.

“Para alamıyoruz”
Esnaf, ürettikleri ürünleri bir şekilde piyasaya dağıttıklarını ve iş olduğunu doğrularken; verilen malın karşılığında para almakta büyük zorluklar çektiklerini vurguladı. Çıkarılan çek yasası ile karşılıksız çıkan çeklere herhangi bir yaptırım hakkı kalmadığını da dile getiren esnaf, kendilerinin ise peşin malzeme almak zorunda olduklarını belirtti.

“Kalifiye eleman kalmadı”
Esnaf, ikinci temel sorun olarak ise, ülkede kalifiye teknik eleman kalmamasını ortaya koydu. Türkiye’de asgari ücretin bin TL’ye ulaşması sonucunda, ülkenin cazibesini kaybettiğini belirten esnaf, büyük oranda kalifiye elemanın Türkiye’ye geri göç ettiğini ve bu durumun kendilerini zora soktuğunu dile getirdi. Ülkede, yeteri kadar teknik elaman yetişmediğini ve firmaların sıfırdan eleman yetiştirmek zorunda kaldığını vurgulayan esnaf, bu konunun da, en az ekonomik sorun kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Tanju KONURALP'in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2113 defa okunmuştur
Etiketler : ,