1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Sesli Kitap Serisi Okullarda
Sesli Kitap Serisi Okullarda

Sesli Kitap Serisi Okullarda

Çocukların dinleme ve odaklanma yeteneklerini geliştirmek üzere hazırlanan Sesli Kitap Serisinde, Kıbrıslı 3 yazarın öyküleri yer alıyor.

A+A-

Çocukların dinleme ve odaklanma yeteneklerini geliştirmek üzere hazırlanan Sesli Kitap Serisinde, Kıbrıslı 3 yazarın öyküleri yer alıyor. Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın yan kuruluşu olan Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu tarafından hazırlanan proje için Uzm. Dr. Erdem Beyoğlu, hikayelerin eğitici ve eğlenceli olduğuna vurgu yaparken, Uzman Psikolog Emine İnsay da bu öykülerin bir araç olarak da kullanılıp aile içi iletişimi güçlendirebileceğini söyledi ve öykülerin ailece dinlenmesini de tavsiye etti.

Sadece uzmanlar ve aileler değil, sanat merkezleri ve ilkokullar da Sesli Kitap Projesine ilgi gösterdi. 23 Nisan İlkokulu’nda Okulun Müdürü Osman Fırat’ın da katıldığı müzik dersinde Sesli Kitap Serisinden öyküler ele alındı.

EMAA Başkent Sanat Merkezi ve Güzelyurt Smart Angels Kreşinde de atölye ve desen kurslarında Sesli Kitap eşliğinde çalışmalar yapıldı. Çocuklar öğretmenleri Ozan Özgenler eşliğinde dinledikleri öykülerin görsel çalışmalarını yaptılar.

Çok farklı şekillerde çalışmaların yapılmasına olanak sağlayan Sesli Kitap Serisi için, Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu yetkilileri tüm çocukların bu öykülere rahatca ve ücretsiz olarak ulaşabileceğinin altını çizip,

Sesli Kitaplar şöyle:


Süslü: Yazar: Ayşen Dağlı. Seslendiren: Hatice Tezcan



Ormanın Kardeşliği: Yazar:Suzan Polat. Seslendiren: Suzan Polat



Girne'de Kayıp Hazine: Yazar: Derya Atamer.Seslendiren: Hatice Tezcan

Bu haber toplam 2892 defa okunmuştur