1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sertoğlu ve Champagne süreci değerlendirdi
Sertoğlu ve Champagne süreci değerlendirdi

Sertoğlu ve Champagne süreci değerlendirdi

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve federasyon danışmanı Jerome Champagne dün basın toplantısı düzenleyecek KTFF-KOP süreci ile ilgili bilgi verdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı ve federasyonun danışmanlık görevini yürüten, aynı zamanda FIFA Başkan Adayı olan Jerome Champagne dün düzenlenen basın toplantısı ile KTFF – KOP süreci ile ilgili bilgiler verdi. Dün yapılması planlanan ancak Türkiye’de yaşanan olaydan dolayı Başarı Ödülleri Gecesi’nin ileri bir tarihe ertelenmesinden dolayı basın toplantısının yapıldığı açıklandı.

Sertoğlu: “Aramızdaki güveni halkın önünde sergilemeliyiz”
Toplantıda ilk söz alan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu “Sürecin başladığı günden bu güne kadar hiçbir günümüz bu konu ile ilgili boş geçmedi. Devamlı olarak çalışmalar yapılıyor. Herkesin kabul edebildiği ve edemediği konular var. Bir konuyu bile birbirine yakınlaştırmak, çözümlemek uzun zaman alabiliyor. Sevindirici en önemli olay, ben ve KOP başkanı iyimser olduk. Bugün ileriyorsak bu sebeptendir. Karşılıklı olarak birbirimize güveni daha fazla halkın önünde gerçekleştirmemiz lazım. Aramızdaki güvende sorun olmadığını herkes biliyor. Bunu gençlerin, halkın önünde yapmamız, sergilememiz lazım. Bizim onların, onların da bizim organizasyonlarına daha sık katılmamız gerekir. Bu şekilde prensip kararı aldık” dedi.

“Daha fazla gençlerin birbirine güvenmesi lazım”
Sertoğlu “Haftasonu Dumlupınar Güney Kıbrıs’ta bir organizasyona katıldı. Mutlu ve heyecanlı bir şekilde beni ziyaret ettiler. Orada yaşadıklarını anlattılar. Çocukların orada yakaladığı mutluluk ve güven ortamı bile inanılmaz önemlidir. Bu organizasyonları daha fazla çoğaltmalıyız. Daha fazla gençlerin birbiri ile temas etmesi, güvenmesi lazım” şeklinde konuştu.

“Çözüm için inancım yüzde 70’e yükseldi. Bu işi çözeceğimize inandık”
“Benim üç dört ay önce çözüme inancım yüzde 50’ydi. Ama sayın KOP başkanı ile yemek yedikten sonra inancım yüzde 70’e çıktı” diyen Sertoğlu şunları kaydetti: “Şu anda sayın Champagne ile yaptığımız yoğun toplantıdan sonra olay buraya doğru gidiyor. Biz bu işi kesinlikle çözeceğimize inandık. 21 Haziran’da KTFF Seçimli Genel Kurulu var. Basına kapalı, süreci olduğu gibi kulüplerimize orada anlatacağız. Nerede tıkanıklık yaşıyoruz, bizim öngörülerimiz nelerdir kulüplerimizle paylaşacağız. Kulüplerden bir kez daha destek alıp, o tarihten sonra süratli bir şekilde çözüm için hareketleneceğiz. Herkesin söyleyeceği birşey varsa o tarihte söyleyecek. 2014’ün sonuna kadar bu işin çözüleceğinden eminim. Kıbrıs sorununda da ciddi şekilde ilerlemeler sağlandığını görüyoruz. İki lider ve görüşmeciler devamlı görüşüyorlar. Bizden önce çözülür mü, çözülmez mi, inşallah bizden önce çözülür. Tabi biz oturup Kıbrıs sorunun çözülmesini de beklemeyeceğiz. FIFA – UEFA kurallarına göre biz onların tüzüklerine adaptasyonumuz uzun süreler alacaktır”

Champagne: “Ödül gecesinin ertelenmesi fırsat oldu”
Sertoğlu’nun ardından döz alan Jerome Champagne Türkiye’de yaşanan olayla ilgili geçmiş olsun diyerek sözlerine başladı. Champagne “Öncelikle konuşmama Türkiye’de yaşanan kazada hayatlarını yitirenlere geçmiş olsun mesajlarımı ileterek başlamak istiyorum. Baba tarafından Fransa’nın kuzeyinden geliyoruz. O bölgede de gayet yoğun miktarda maden ocakları var. Dolayısı ile Türkiye’de yaşananları anlayabilecek durumdayım. Ödül Gecesi için dün geldim. Ertelenmesini çok iyi anlıyorum. Bu iptal dolayısı ile burada bulunmam bir fırsata dönüştü. Hasan başkan ve Koutsokoumnis ile durum değerlendirmesi yapma fırsatı bulduk” dedi.

“Uyumuyoruz, aksine uyukusuzuz”
Champagne, bir kesimin sürecin yavaşladığına yönelik KTFF’nin uygukya geçtiğini Sertoğlu’ndan öğrendiğini, bu konuda espirili bir yaklaşımla uyukusuz olduklarını belirtti. Champange “Sayın Sertoğlu yakın geçmişte bizlerin uyumakta olduğuna değinen çevreler olduğuna değindi. Aslında bana soracak olursanız kesinlike uyumuyor, bilakis uyukusuzluk çektiğimizi söylersek daha doğru olur. 58 yıllık bir ayrılığı yeniden bir köprü ile birleştirmek kolay bişey değildir” dedi.

“Bu süreç yuvaya dönüştür”
“Kasım 2013’te geçici düzenlenme imzalandı. Başkan Sertoğlu’nun dediği gibi başarmamız gerek şey güven sağlamatır ve bu güven kağıt imzalama ile olacak olan birşey değildir” diyen Champagne “Bundan dolayı eleştirileri, temkinli bakışları anlayabiliyorum. Bu aslında çok uzun bir zamandan beridir ambargolar altında bulunan Kıbrıs Türk futbolunu bu noktadan çıkarmaktır. Bu aslında aynı zamanda geçmişte bir arada olan Türk ve Rum futbol camiasını yıllar sonra yeniden birleştirebilme mücadelesidir. Başka mülakatımda da söyledim, bu yuvaya dönüştür. KOP kurulduğu zaman Kıbrıslı Türkler tarafından da kurulmuştu. Milli Takım’ın neredeyse yarısı Kıbrıslı Türklerden oluşuyordu. Bu bazen inişli çıkışlı bir yoldur ama biz yolumuzdayız” dedi.

“Kıbrıs Brezilya’da ana gündem maddesi”
“FIFA’nın Haziran ayında Sao Paolo’da düzenleyeceği Kongresi’nde konulardan bir tanesi de Kıbrıs’tır” diyen Champagne “Ajanda’nın 11’inci maddesinin 3’üncü fıkrası Kıbrıs’taki süreçle alakalıdır. Bu çok ciddi bir ilerleme işaretidir. Dünya’dan 209 federasyonun temsilcisi bizim bugün adada başarmakta olduğumuz süreci duyup bilgi alacaklar. Kosova, Filistin – İsrail gibi sorunlar da ajandada olacak. Eminim ki Kıbrıs’taki durumun konumu Brezilya’daki gündemin ana maddesi olacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 2356 defa okunmuştur
Etiketler : , ,