1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sertoğlu soruları yanıtladı
Sertoğlu soruları yanıtladı

Sertoğlu soruları yanıtladı

"Hiçbir fikir sahibi olmadan eleştiri yapmak doğru değil. Gizlimiz saklımız yok, olumlu veya olumsuz görüşümüz henüz yoktur”

A+A-

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın görüşmelerle ilgili olarak tavırlarının ne olduğu sorusuna Sertoğlu, bu sorunun muhatabının Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın görüşü olduğunu söyledi. Zürih’te çıkacak ortak metnin belki de kendisinin de onaylamayacağını daha önce açıkladığı sorusuna Sertoğlu “Varsayımlar üzerine konuşmayalım. Bir basın kuruluşuna yaptığım açıklamada kullandığım cümleydi bu. Bekleyelim, Zürih’e gidip dönelim. Geldikten sonra çıkacak olan metni belki de ben beğenmem ama bekleyin görelim. Hiçbir fikir sahibi olmadan eleştiri yapmak doğru değil. Gizlimiz saklımız yok, olumlu veya olumsuz görüşümüz henüz yoktur” diye konuştu.

“Her şey Zürih’te belirlenecek”
5 Kasım’daki görüşme süresinde program veya zaman sınırının olup olmadığı sorusuna Seroğlu, orada oldukları sürede metnin hazırlanacağını söyledi. Zürih’te çıkacak olan metnin ardından Federasyonların onay vermeleri halinde yaşanacak sürecin ne olduğu sorusuna Sertoğlu herşeyin Zürih’te belirleneceğini belirtti.
Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun (KOP) otoritesinin Kuzey Kıbrıs’a yayılmasına başkan olarak onay veriyormusunuz sorusuna Sertoğlu “Bu soruya cevap vermeyeceğim. Bu soru direk olarak görüşmelerle ilgilidir. Ben KTFF Başkanıyım, ben oturduğum koltuğa ihanet etmem” diye konuştu.

“Ortak metin herkese dağıtılacak”
Ortak metin genel kurulda mı açıklanacak sorusuna Sertoğlu “Bu metin orada çıktıktan sonra, herkese dağıtılacak. Kulüpler, basın ve ilgili birimlere bu metin gidecek ve tartışılacak. Aldığımız sorumluluk çok büyük sorumluluktur. Gerekeni yapacağız” dedi.
Büyük destek veren halktan ayrı olarak Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın görüşmelere destek verilmediğinin hatırlatılması üzerine Sertoğlu “Spor bakanı karşıyım demedi. Zürih’e gidip geldikten sonra yorum yapacağım dedi. Çıkacak olan metin sonrası yorum yapacağım” diye cevap verdi.
Büyük beklenti içine girip hayal kırılığı yaşayabilirmisiniz sorusu üzerine Sertoğlu “Beklenti çok büyük. Bunun stresi sorumluluğu omuzlarımızda. Herşey olabilir. Benim tüm inancım bu işin kesinlikle olumlu olacağınadır” diye cevap verdi.
Son zamanlarda verdiği demeçlerde spor kulüplerin içinde olduğu mali çıkmazdan bahsettiği, bu görüşmelerde ekonomik destek ile ilgili bir içerik var mı sorusu üzerine Sertoğlu “FIFA ve UEFA’nın kalkınma programları vardır. Tabi ki böyle bir anlaşma olursa kalkınma programlarından tabi ki yararlanacağız. En doğal hakkımızdır” diye konuştu.

“TFF’den herhangi bir şey yok”
Yapılan görüşmelerde Türkiye Futbol Federasyonu’nun herhangi bir desteği olup olmadığı sorusuna Sertoğlu “Öyle birşey yok” açıklamasını yaptı. Sertoğlu KOP ile gayri resmi görüşmeler yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine “KOP ile her zaman iletişimimiz oldu. Bu iş olmazsa yarın yine görüşürüz. Birbirimize küs değiliz. Artık bunları aşmamız lazım” cevabını verdi.

Bu haber toplam 2022 defa okunmuştur
Etiketler : , ,