1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Selin vurduğu okullara bakım
Selin vurduğu okullara bakım

Selin vurduğu okullara bakım

YENİDÜZEN, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel faciasından etkilenen ve hasar gören okulları ziyaret etti, tadilat sürecini gözlemledi

A+A-

YENİDÜZEN, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel faciasından etkilenen ve hasar gören okulları ziyaret etti, tadilat sürecini gözlemledi

5 Aralık Çarşamba gecesi yaşanan sel, evleri yıkıp geçtiği gibi okullara da çok fazla hasar verdi. Yaşanan bu talihsizliğin ardından hemen çalışmalara geçen Milli Eğitim Bakanlığı, okulların onarılması için kolları sıvadı. Belediye ve okul idarisinin de çalışmaları ile selden harap olan okullar, temizlik ve onarım çalışmalarının ardından tekrar eğitime açıldı.

 

Minareliköy Şehit Mehmet Eray İlkokulu Müdüresi Elçin Altan: “Bir önceki gece yaşananları görünce, hemen önlem aldık”

 

Dila ŞİMŞEK

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketi, Minareliköy Şehit Mehmet Eray İlkokulu’nu, Değirmenlik Okul Öncesi’ni ve Dikmen İlkokulu’nu olumsuz etkiledi, okul binasını ve bahçesini harap etti. Yaşanan bu trajik durum ardından hemen harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, okullara tatil verdi ve bu sürede de onarım çalışmalarını başlattı. Değirmenlik Belediyesi ve Dikmen Belediyesi yardımıyla da bahsi geçen okullar dört gün boyunca tadilat edildi, ek mesai yapıldı.

Çocukların eğitimine kaldıkları yerden hızla devam edebilmesi için birlik olan Belediye çalışanları ve okul idarisi, bina onarımı yapılırken orada bulunup, temizlik ve tekrar yerleşmek için yardımda bulundular. Çalışmalar kapsamında okulun bahçesinde ve okul binasında yaşanan sel felaketi sonrası taşlar ve çamurlar temizlenerek eğitime hazır hale getirildi.

 “Sel olabileceğini duyunca önlemimizi alıp, çocukları yeni binaya taşımıştık”

Minareliköy Şehit Mehmet Eray İlkokulu Müdüresi Elçin Altan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sel sonrası hemen çalışmalara başladığını ve bu sayede okul tadilatlarının başladığını, Değirmenlik Belediyesi ve okul idarisinin de özveride bulunarak, toplam beş günde okulun onarımının bitirildiğini kaydetti. Çöken tavanların yenilendiğini bildiren Altan “Sel olabileceğini duyunca önlem alıp, eski binaya girişi yasaklayıp, çocukları yeni binaya yerleştirmiştik. Bugünden itibaren okulumuzda eğitim kaldığı yerden devam edecek, hep birlikte çok sıkı çalışarak her şeyin normale döndüğüne emin olmak istedik” şeklinde konuştu. Altı yıl önce okullarına yapılan tavan alçısının sağlıklı olmadığı için şimdi tekrar yapılandırıldığını bildiren Altan, yetkili herkesin tadilat aşamasında okullarına destek olduğunu ifade etti.

Değirmenlik Okul Öncesi Müdürü Kader Horoz: “Belediyemiz yoğun çalışmaları ile okulumuzu hızla yapılandırdı”

“Belediyemiz desteğini hiç esirgemedi”

Değirmenlik İlkokulu ve Okul Öncesi Müdürü Kader Horoz, okulun konumu nedeniyle sel sonrası bahçelerinin çamur kapladığını ve Okul Aile Birliği’nin diktiği zeytin ağacı fidanlarının hasar gördüğünü bildirdi. Yaşanan bu feci olayda daha kötü sonuç almadan atlattıkları için memnuniyet duyduğunu ifade eden Horoz, okul bahçesinde bulunan parkın harap olduğunu fakat Değirmenlik Belediyesi’nin bu parkı tamamen yenileyeceğini bildirdi. Horoz, okul bahçesinin tamamen temizlendiğini ve tehlike altındaki zeytin ağacı fidanlarının ise yerinin değiştirileceğini söyledi. “Belediyemiz ve yetkililer, bize bu süreçte çok destek oldu, okulumuzu eğitime Pazartesi (dün) itibariyle tekrar açtık” şeklinde konuştu.

Benzeri bir olay yaşanmamasını dileyen Müdürler, yaşanma takdirinde ise gerekli önlemleri şimdiden alacağını ve hasarı en aza indireceklerini kaydettiler.

 

FOTO

d1-037.jpg

Oyun alanı sel sebebiyle çamura kaplandı ve tabanı yerinden çıktı.

dd-042.jpg

Sonrasında ise bu park onarılıp temizlendi.

d3-020.jpg

 Okulun sahası selle birlikte çamura battı.

d4-007.jpg

Çamurun temizlenmesi için çalışmalar hâlâ sürüyor.

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181211100309.jpg

 

 

Bu haber toplam 1821 defa okunmuştur