1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Selenge'den kitap ve sergi
Selengeden kitap ve sergi

Selenge'den kitap ve sergi

Selenge, sergi açılışı sırasında “Bir Kalp Çizildi” isimli romanının tanıtımı da yaptı ve imza töreni düzenledi.

A+A-

Ressam-Yazar Yazar Özden Selenge’nin düzenlediği resim sergisi Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan tarafından dün akşam açıldı.

Selenge, sergi açılışı sırasında “Bir Kalp Çizildi” isimli romanının tanıtımı da yaptı ve imza töreni düzenledi.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan sergi, üst katta bulunan küçük sergi salonunda yer alırken, 30 Nisan tarihine kadar hafta içi 09.00-17.00, Cumartesi de 09.00-13.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yazar Özden Selenge açılışta yaptığı konuşmada, bu kitabın ardından yazmayı sonlandırıp gezmeye karar verdiğini, ancak bu kitabı bitirir bitirmez 11. kitabını yazmaya başladığını söyledi ve serginin düzenlenmesinde emeği geçen, katkı koyan herkese teşekkür etti.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da, öğretmeni olan Selenge’nin bir Kıbrıs sevdalısı olduğunu, bunu da eserlerinde görmenin her zaman mümkün olduğunu belirtti.

Atasayan, ülkeler için büyük önem taşıyan sanatın ve sanatçının ülkede de gelişmesi ve sanatçıların çoğalmasını temenni ettiklerini belirterek, sanatçıları bakanlık olarak desteklediklerini kaydetti. (tak)

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur