1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sel mağdurlarına yardım eli
Sel mağdurlarına yardım eli

Sel mağdurlarına yardım eli

Yaşanan sel felaketi sonrası, ülke genelinde bu faciadan etkilenen insanlar için yardım kampanyaları başlatıldı.

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Yaşanan sel felaketinde Dikmen, Alsancak ve Lapta başta olmak üzere birçok bölge ciddi olarak maddi kayba uğradı. Bu facia sonrası organize olarak mağdurlara yardım toplama kampanyaları başlatan DAÜ, GAÜ, Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Alsancak Belediyesi ve Dikmen Belediyesi, topladıkları bağış ve erzak yardımını mağdurlara ulaştırıyor. GAÜ çeşitli erzak, battaniye ve eşya yardımı ulaştırmanın yanı sıra, mağdurlara travmayı atlatmak adına psikolojik yardım sağlayacaklarını da bildirerek, erzak bağışı yapmak isteyen öğrencilerin ve yurttaşların GAÜ Rektörlüğü’ne ulaşabileceğini bildirdi.

Selden olumsuz etkilenerek mağdur olan insanlara yardım etmek isteyenler şu şekilde yardım edebilir:

Kıbrıs Vakıflar İdaresi

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, sel mağdurlarına yardımcı olabilmek için Kıbrıs Vakıflar Bankası ile TC Ziraat Bankası’nda yardım hesabı açtı. Hesap No: 10-304-1954

DAÜ kampanyası

DAÜ-SEN, DAÜ tarafından başlatılan “Sel felaketi bir daha olmasın” yardım kampanyasına katılmak isteyenleri Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’ndaki 11-304-6170537 numaralı TL hesabına bağış yapmaya çağırdı. Hesapta toplanacak para, Başbakanlık Koordinasyon Merkezi yoluyla mağdurlara ulaştırılacak.

Alsancak Belediyesi

Alsancak Belediyesi Capital Bankası'nda hesap açarak, topladığı bağışlarla bölge sakinlerine yardımda bulunuyor. Capital Bank (Afet HS) Hesap No: 34-304-28

Dikmen Belediyesi

Dikmen Belediyesi, halihazırda bir hesap açılmadığını fakat bölge sakinlerinin koltuk, beyaz eşya gibi temel ev eşyalarına ihtiyaçları olduklarını bildirdi. Bağış olarak mağdur insanların kullanabileceği eşyaları temin edebilecek durumda ve yardım etmek isteyen kişilerin 05428738901 numarasına ulaşıp gereken bilgiyi alabilecekleri kaydedildi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181212104851.jpg

Bu haber toplam 2372 defa okunmuştur