1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu… 623 öğrenci, 74 çalışanı ile eğitime katkı koyuyor…
Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu…  623 öğrenci, 74 çalışanı ile eğitime katkı koyuyor…

Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu… 623 öğrenci, 74 çalışanı ile eğitime katkı koyuyor…

Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu… Lefkoşa'nın önemli okulları arasında yer alan okul 623 öğrenciye eğitim veriyor, altyapısını geliştirmeye devam ediyor

A+A-

 

Dila Şimşek

Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu, 1974’ten beri binlerce öğrenciye eğitim vermeye devam ediyor. 623 öğrenci ve 74 kadrolu personeli bulunan Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu, ismini toplumlararası çatışmalarda hayatını kaybeden Hüseyin Ruso’dan alıyor. Daha önce bu okulda okuyup, 17 sene öğretmenlik yapmış olan Okul Müdürü Ergin Mahzaroğlu, okulda inşası başlatılan atölyeden bahsediyor, çalışmaları anlatıyor. Mahzaroğlu, okulun bir futbol sahasına ihtiyaç duyduğuna çağrı yaparak, projelerinin arasında saha yapımının olduğunu kaydediyor. Öğrenciler ise, gelecek günlerde öğretmenleri ile birlikte okul bahçesine zeytin ağacı fidanı ekimi yapacak.
Türkçe öğretmeni Ulusal Ilıcan, 15 senedir öğretmenlik yaptığı okulda, çocuklara en iyi şekilde eğitim vermek için çabaladığını söylüyor.
Okulun son sınıf öğrencileri ise, harıl harıl istedikleri liseyi kazanıp hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyor.

h3-025.jpg

“Ömrümü bu okulda geçirdim”

Okul Müdürü Ergin Mahzaroğlu, 1981’de Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’na öğrenci olarak geldiğini, sonrasında ise 17 yıl boyunca burada öğretmenlik yaptığını dile getiriyor. “Buraya okul müdürü olarak döndüğüm için çok mutluyum. Ben bu okulda doğup büyümüş gibi oldum, okulun her döneminde bulunduğum için okulu en iyi ben bilirim” şeklinde konuşan Mahzaroğlu, okulun eksiklikleri ve güzel yanlarını iyi bildiğini söylüyor.

h2-050.jpg

“Atölyemiz inşa halinde, bir de futbol sahası yapmayı hedefliyoruz”

Okulun akademik açıdan oldukça başarılı olduğunu belirten Müdür Mahzaroğlu, sosyal alanlarda da aynı başarıya ulaşmayı hedefliyor. “Teknoloji ve tasarım, ev ekonomisi derslerinin atölye ile birlikte geliştirilmesini istiyorum. Okulumuzda atölye inşa çalışması başladı. Öğrencilerimizin yapılan mutfakta, el becerilerini geliştirecek” diyor. Tüm öğrencilerin hem el becerilerini geliştirebileceği, hem de bu alanda yetenekleri varsa keşfedebileceğini ifade ediyor. “Bu alana ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerimiz, lise ve üniversitede ona göre eğitim alabilecek” diyen Mahzaroğlu, atölye inşasının Eylül ayında tamamlanacağını kaydediyor. Okulun şu anki en büyük eksikliğinin futbol sahası olduğunu açıklayan Mahzaroğlu, mutlaka bu sene içinde saha yapmak istediklerini vurguluyor. “Spora önem veriyoruz ve çocuklarımızın daha iyi şartlarda hem akademik hem de sosyal anlamda gelişmesini istiyoruz” diye ekliyor.

“Müzik odamız ve bilgisayar sınıfımız yan yana”

Okuldaki müzik odasıyla bilgisayar sınıfının yan yana olduğunu kaydeden Mahzaroğlu, bir odada odaklanma gerektiren bir ders yapılırken diğer odada müzik sesi olmasının rahatsızlık yarattığına değiniyor. “Bunun için de çalışma başlattık. Sınıflarımızı birbirinden ayırıp uzaklaştıracağız” diyor.

“Önümüzdeki günlerde okulda zeytin fidanı ekimi yapacağız”

Müdür Mahzaroğlu, okul bahçesinde ilerleyen günlerde öğrencilerin zeytin ağacı fidanı ekeceğini dile getiriyor. “40 tane büyük zeytin fidanı aldık, çocuklar öğretmenleri ile birlikte ağaç dikecek” diye konuşan Mahzaroğlu, amaçlarının hem okul bahçesini güzelleştirmek, hem de çocuklara doğayı korumanın önemini anlatmak olduğunu belirtiyor. Mahzaroğlu, “Ayrıca, ileriki yıllarda ağaçlardan zeytin elde etmeye başladığımızda, yapacağımız kermes etkinlikleri ile ürünü satışa sunup, kazancı çocuklarımız için kullanacağız” diye açıklamada bulunuyor.


Türkçe Öğretmeni Ulusal Ilıcan “Çocuklarımıza elimizden gelen en iyi eğitimi vermeye çabalıyoruz”

“2004 yılından beri bu okulda Türkçe eğitimi veriyorum. Çocuklara elimden geldiğince yakın olup, aynı zamanda da mesafeli durmaya özen gösteririm. Elimizden gelen en iyi eğitimi vermek için çabalıyoruz. Çocukların çok büyük çoğunluğu BEAL, 20 Temmuz, TMK gibi liseler için hazırlanıyor. Çocuklarımızın hepsi, okumaya hevesli ve eğitimin, okumanın önemi konusunda bilinçli.”


Öğrenciler ne dedi?

h1-059.jpg

Batu Jan Gürleyen “Hedefim iyi bir lise kazanmak”

“Ben 7. sınıfta bu okula geldim ve burada olmaktan mutluyum. Şimdi 8. sınıfa gidiyorum ve BEAL’i kazanmak için çalışıyorum. Hayalim ise avukat olmak.”

Esma Pekmezci “BEAL’i kazanmak istiyorum”

“6. sınıftan beri bu okuldayım. Ben genel cerrah olmak, BEAL’i kazanmak istiyorum. Okulumu çok seviyorum, mezun olduğumda çok özleyeceğim.”

Eylül Uzunahmet “İleride gastronomi okumak istiyorum”

“Benim en büyük hayalim ileride gastronomi okuyup, çok iyi bir şef olmak. Okulumuzda da mutfak atölyesi açılacağını öğrendiğimde bu yüzden çok mutlu oldum.”

Mustafa Şahin “Bilgisayar mühendisi olmak en büyük hayalim”

“6. sınıftan beri bu okuldayım, şimdi ise son sınıfım ve mezun olmaya çok yaklaştım. Okulumdan ve öğretmenlerimden çok memnunum. Bilgisayar mühendisi olmak en büyük hayalim. Kazanırsam liseyi BEAL’de okumayı istiyorum.”

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190415105457.jpg

Bu haber toplam 11258 defa okunmuştur
Etiketler : ,