1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sarıçizmeli: “Mehmetçik köyünü karantinaya alın”
Sarıçizmeli: “Mehmetçik köyünü karantinaya alın”

Sarıçizmeli: “Mehmetçik köyünü karantinaya alın”

Mehmetçik Belediye Başkanı: "Sabahtan beridir Sağlık Bakanlığı'na ulaşamadım. Köyde panik var. Herkes kendisini eve kapasın. Hükümet köyü karantinaya alsın."

A+A-

Sarıçizmeli: “Mehmetçik köyünü karantinaya alın”

Karpaz Koordinasyon Komitesi başkanı Kemal Deniz DANA ile görüştüğünü aktaran Sarıçizmeli, söz konusu kişiye hızlı test yapıldığını ve sonucun negatif çıktığını aktardı. Sarıçizmeli bu testlerin güvenli olamadığını ve PCR testi yapılması gerektiğini vurguladı.

Sarıçizmeli şunları kaydetti:

“Sağlık Bakanlığı ile temas kurabilmiş değilim. Kaos var ortada. Bölgemizde yaşayan insanlar endişe içerisinde. Bu işlerin başında olan sağlık bakanlığı ile sabahtan beridir temas kurabilmiş değilim. Hala resmi bir açıklama gelmedi. Ne yapmamız gerektiğiyle ilgili bilgi verilmedi.

Bu nakil yapılmadan önce hiçbir test yapılmadı, protokol uygulanmadı, sağlıklı şartlar altında bir nakil yapılmadı. Aile bireyleri ile nakil yapıldı sadece. Aile üyeleri temas etti. Hepimizin tedbirli olması lazım.

Herkes kendi tedbirini almak zorunda. Sağlık Bakanlığı bir adım atmadı. Bu iş yine başa düştü. Bizim hatamız değil, bizim eksikliğimi değil bu… lütfen herkes kendisini eve kapasın. Söz konusu kişilere temas etmişseniz sağlık bakanlığına ulaşın. BU bölgede ilk yapacağımız şey herkes kendi güvenliğini salasın. Evlerinize kapanın.

Bugüne yaptığımız bütün girişimler riske girdi. Her şey boşa gidebilir. Bu bölgeyi en azından PCR testi yapıp sonuçları çıkana kadar kapayın. Bizim hükümetten talebimiz budur. Lütfen bu bölgeyi kapayın, karantinaya alın”

Bu haber toplam 2932 defa okunmuştur
Etiketler : ,