1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kuzeyde salgın kaynaklı ölüm oranı binde 2.5
Kuzeyde salgın kaynaklı ölüm oranı binde 2.5

Kuzeyde salgın kaynaklı ölüm oranı binde 2.5

Başbakanlık’ta, Coronavirüs önlemlerine ilişkin, Başbakan Ersan Saner başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı. 3 saat süren toplantı sonrası açıklama yapılmadı.

A+A-

Başbakanlık’ta, Coronavirüs önlemlerine ilişkin, Başbakan Ersan Saner başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı. 3 saat süren toplantı sonrası açıklama yapılmadı. 

Toplantıya İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra Başbakanlık Müsteşarı Suat Yeldener, Muhaceret Dairesi Müdürü Emre Hacı ve Polis Genel Müdürü İkinci Yardımcısı Hüseyin Sağıroğlu katıldı.

 

Saner: “Yol haritası belirleyeceğiz”

Toplantı öncesinde basına açıklamalarda bulunan Başbakan Ersan Saner, ilgili tüm tarafların katılımı ile gerçekleşen toplantıda, salgınla ilgili bir yol haritası belirlemeyi amaçladıklarını kaydetti.

Dün ilk toplantısını gerçekleştiren Bakanlar Kurulu’nda Covid-19 ile ilgili bu toplantıyı yapmaya karar verdiklerini anlatan Saner, yaklaşan yılbaşını da dikkate alarak, sağlıktaki kararlı duruştan vazgeçmeden ekonomiyi de rahatlatmak adına bir ön çalışma yapacaklarını ve yol haritası belirleyeceklerini ifade etti.

Saner, “Sağlıklı yaşamamız için gerekli her türlü tedbir Sağlık Bakanlığımız tarafından alınmaktadır. Ancak bunun yanında ekonominin de sürdürülebilir noktada olması adına gerekli yol haritasını belirleyeceğiz. Bugün bu toplantıdan çıkacak kararların uygulanması için tüm devlet birimlerimiz kendilerini ona göre dizayn edecektir” dedi.

 

Salgın kaynaklı ölüm oranı binde 2.5

Dünyada Covid-19 bulaşan ve Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayılarını da aktaran Saner, Kıbrıs'ın kuzeyinin diğer ülkelere göre çok rahat bir pozisyonda olduğunu söyledi. Saner, Kuzey Kıbrıs’ta salgından kaynaklı ölüm oranının binde 2.5 olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Üç saat süren toplantı sonrası açıklama yok

Başbakanlık’ta Coronavirüs önlemlerine ilişkin Başbakan Ersan Saner başkanlığında gerçekleşen değerlendirme toplantısı sona erdi.

Saat 12.00’de başlayan ve üç saat süren toplantının sonunda açıklama yapılmadı.
Başbakan Ersan Saner, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, salgınla ilgili, sağlıktaki kararlı duruştan vazgeçmeden ekonomiyi de rahatlatacak bir yol haritası belirlemeyi amaçladıklarını söylemişti. 

Bu haber toplam 3713 defa okunmuştur
Etiketler :