1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sanayi odasından ADANA ATILIMI
Sanayi odasından ADANA ATILIMI

Sanayi odasından ADANA ATILIMI

Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Adana’da çeşitli temaslarda bulundu, 11. Adana İnşaat Fuarı’nı gezdi

A+A-

Fehime Alasya

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet, 11. Adana İnşaat Fuarı açılışı için gittiği Adana iş seyahatinde, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni (AOSB) de ziyaret etti.

Adana’da çeşitli temaslarda bulunan KTSO Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet, Adana temaslarına, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek başladı. Kıbrıslı sanayicileri öğle yemeğinde misafir eden AOSB Başkanı Bekir Sütcü, yemek programının ardından, KTSO Başkanı Çıralı ve beraberindeki heyete AOSB’yi anlatan bir sunum yaptı. Konuklarına AOSB’nin faaliyetleri, yatırımlar ve kentin mevcut sanayi yapısı ile potansiyeli hakkında detaylı bilgiler veren Sütcü, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına olan yakınlığının yanında; havaalanı, demiryolu, uluslararası karayolu, otoyol ve limanlara yakınlığı gibi lojistik üstünlüğüyle yatırımcıya birçok avantaj sağlayan AOSB’nin, yeni yatırımlarla her geçen gün daha da büyüdüğünü ve güçlendiğini söyledi.

ziy.jpg

“Önümüzdeki bu güzel örnekleri Kıbrıs’a nasıl taşıyabiliriz”

Gösterdikleri misafirperverlikten dolayı AOSB yönetimine teşekkür eden KTSO Başkanı Ali Çıralı da Kuzey Kıbrıs ekonomisi ve sanayi yapısı hakkında bilgiler verdi, daha önce de ziyaret ettikleri AOSB’yi başta çevreci uygulamaları olmak üzere birçok konuda örnek aldıklarını kaydetti. Çıralı, AOSB Başkanı Bekir Sütçü’ye koza işinden yapılmış tepsi ve ceviz macunu takdim etti. Takdim sırasında Adana’nın yıllara dayanan sanayi tecrübesinden faydalanmak istediğini dile getiren Çıralı, “Önümüzdeki bu güzel örnekleri Kıbrıs’a nasıl taşıyabiliriz, bizler nasıl daha başarılı olabiliriz düşüncesiyle burada bulunuyoruz. En yakın zamanda sizleri de Kıbrıs’ta aramızda görmekten onur duyarız" dedi. Heyet daha sonra, Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi ile Zahit Alüminyum’a ait üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

sna.jpg

Çıralı, 11. Adana İnşaat Fuarı’nda

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 11. Adana İnşaat Fuarı açılışına da katılan Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Çıralı ve heyeti, fuar alanını gezdi, bazı firmalarla temaslarda bulundu. 16 – 19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar, TÜYAP Adana Fuarcılık öncülüğünde onlarca iş sektörünü tek çatı altına topladı. İnşaat teknolojileri, iş ve inşaat makineleri, altyapı, müteahhitlik hizmetleri, dekorasyon, tadilat, yenileme, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz teknolojisi, tesisat, yalıtım, belediye ihtiyaçları, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemeleri adına birçok firmanın yer aldığı fuar, Kıbrıs’tan ve dünyanın birçok ülkesinden büyük ilgi gördü. Sektöre büyük ivme kazandıran fuarın açılışında Ali Çıralı’ya da söz hakkı verildi.  Çıralı tüm katılımcılara sevgi ve hürmetlerini sunarak söz aldı. Kuzey Kıbrıs'tan Sanayi Odası önderliğindeki heyetle katıldıklarını dile getiren Çıralı, aldıkları davetten duyulan memnuniyeti dile getirdi. Bu tür etkinliklerin büyük etkisi olduğuna inandığını dile getiren Çıralı, karşılıklı ilişkilerin güçlenmesine olanak sağlandığı için teşekkür etti.

Bu haber toplam 3017 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler