1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sahte reçete zanlılarına 3 gün tutukluluk
Sahte reçete zanlılarına 3 gün tutukluluk

Sahte reçete zanlılarına 3 gün tutukluluk

Ülkede infial yaratan “sahte reçete” soruşturmasında tutuklu sayısı 13’e yükseldi. Cuma akşamı tutuklanan 2 doktor, 2 eczacı ve başkası adına düzenlenmiş sahte reçetelere imza attıkları tespit edilen 3 vatandaş ise dün mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Serap ŞAHİN

Sahte Reçete Düzenlenmesi ile ilgili Polis tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 1 doktor, 1 eczacı, 3 sivil daha mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutukluluk kararı alındı.

Cuma akşam saatlerinde tutuklanan eczacı S.A, Doktor F.K ve başkası adına düzenlenen sahte reçetelere imza attıkları tespit edilen M.A, G.T ve E.K 3 vatandaş, mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutukluluk alındı.

Öte yandan Mağusa’da mahkemeye çıkan Dr H.F ve eczacı Z.F aleyhine de 2’şer gün tutukluluk verildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı sayısı 13’e yükseldi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran polis memuru Mehmet Mannaş, “Resmi evrak sahteleme”, “Resmi evrak tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla para temini” suçlarından aranan zanlıların tespit edilerek tutuklandıklarını kaydetti.

 

Hastayı muayene etmeden reçete düzenledi

Polis zanlılardan doktor F.K.,’nin hastayı muayene etmeden, hasta adına sahte reçete düzenlediğini, 2 adet de fazladan ilaç yazdığını söyledi.

Polis, reçete skandalında ilk gün tutuklananlar arasında olan eczacı İ.T.’nın isteği doğrultusunda F.K.’nin sahte reçete düzenlediğini kaydetti.

Tahkikatın yeni başladığını kaydeden polis, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek, zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

 

20 adet reçete sahteledi

Polis, 23 Eylül’de Sosyal Sigortalardan teslim alınan Güzelyurt’ta eczacı S.A.’nın 20 adet reçete sahtelediğini, hastaların reçeteleri almadığına dikkat çekti.

Sahte reçeteleri yazan doktorun da ilk gün tutuklananlar arasında olduğunu söyleyen polis, söz konusu reçetelere M.A., G.T., ve E.K.’nın da sahte imza attığını söyledi.

 

1 doktor ve 1 eczacı da Mağusa’da mahkemeye çıkarıldı

Öte yandan Mağusa’da mahkemeye çıkan Dr H.F ve eczacı Z.F aleyhine de 2’şer gün tutukluluk verildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı sayısı 13’e yükseldi.

 

5 zanlıya 3 gün tutukluluk

Alınması gereken ifadeler ve araştırılması gereken bulgular olduğunu kaydeden polis, tüm zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, 3 gün tutukluluk kararı verdi.

 

 

 

Bu haber toplam 3488 defa okunmuştur
Etiketler :