1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sahte reçete soruşturması: 2 zanlı tutuksuz yargılanacak
Sahte reçete soruşturması: 2 zanlı tutuksuz yargılanacak

Sahte reçete soruşturması: 2 zanlı tutuksuz yargılanacak

“Sahte reçete” soruşturması kapsamında tutuklanan Doktor H.U ve Eczacı H.K yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

A+A-

Serap ŞAHİN

 “Sahte reçete" soruşturması kapsamında Türkeli’de bulunan ilaçlarla ilgili tutuklanan eczacı H.K. ve bağlantısı olduğu tespit edilen Doktor H.U. tutukluluk sürelerinin dolmasıyla yeniden mahkemeye çıkarıldı ve 50 bin TL nakit teminat şartı ile tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Mahkemede olayın detaylarını aktaran polis, doktorun kliniğinde ve eczanede yapılan aramalarda bir çok elektronik belge ve evraka el konulduğunu anımsattı, bir çok reçetenin incelendiğini belirtti.

Polis, eczacı H.K’nin 6 doktorla çalıştığını, Ocak - Ağustos 2023 tarihleri arasında 1917 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesine gönderdiğini söyledi.

Meseleyle ilgili birçok ifade alındığını ve alınmaya devam edeceğini aktaran polis, Dr. H.U’nun da toplamda 9 bin 687 reçete yazdığını ve bunların 1901 tanesinin H.K'nin eczanesine yazdığının belirlendiğini aktardı.

Polis, zanlıların soruşturmaya etki etme ihtimallerinin olmadığına işaret ederek , teminatla tutuksuz yargılanmalarını talep etti. 

Verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, 50 bin TL nakit teminat, 2  kefil, 500 bin TL senet imzalanması ve  haftada bir polise ispat-ı vücutta bulunulması şartıyla zanlıların tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir
Etiketler : ,