1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sahte Macar pasaportunu 6 bin 500 Euro’ya aldı
Sahte Macar pasaportunu 6 bin 500 Euro’ya aldı

Sahte Macar pasaportunu 6 bin 500 Euro’ya aldı

Ercan Havaalanı’ndan giriş yaptıktan iki gün sonra başkasına ait Macar pasaportu ile çıkış yapmak istediği iddiasıyla tutuklanan zanlı A.R.’nin sahte kimliği 6 bin 500 Euro karşılığında satın aldığı ortaya çıktı.

A+A-

Ercan Havaalanı’ndan giriş yaptıktan iki gün sonra başkasına ait Macar pasaportu ile çıkış yapmak istediği iddiasıyla tutuklanan zanlı A.R.’nin sahte kimliği 6 bin 500 Euro karşılığında satın aldığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili 2 kişi aranıyor. Zanlı bugün yeniden Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak olguları aktaran polis memuru Özgür Sunalp, zanlının başkasının kimliğine bürünme ve sahte kayıt temini suçlamalarıyla tutuklandığını mahkemeye aktardı. Sunalp, zanlı A.R.’nin 8 Ocak 2019 tarihinde saat 22.15’te Ercan Havaalanı’ndan adına kayıt olan kendi pasaportu ile adaya yasal olarak giriş yaptıktan sonra 10 Ocak’ta saat 21.05’te Laszlo Algacs adına düzenlenmiş Macar pasaportu ile havaalanından çıkış yapmak istediği esnada tutuklandığını mahkemeye aktardı. Zanlının konu Macar pasaportunu H. isimli bir kişiden 6 bin 500 Euro karşılığında satın aldığını ve M.A isimli bir taksiciyle birlikte Kıbrıs’ın güneyine giriş çıkış yaptığının belirlendiğini söyledi. Tahkikatın devam ettiğini ve aranan iki kişi olduğunu belirten Sunalp, zanlının sekiz gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlının sekiz gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler