1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şahali: “UBP’nin dışişlerine dair yaklaşımı turistik gezi”
Şahali: “UBP’nin dışişlerine dair yaklaşımı turistik gezi”

Şahali: “UBP’nin dışişlerine dair yaklaşımı turistik gezi”

UBP, Avrupa Parlamentosu’nda “KKTC Meclisini” temsil eden Milletvekillerinin “dönüşümlü” olmasını talep etti, konuyla ilgili konuşan CTP Milletvekili Şahali, “UBP’nin dışişlerine dair yaklaşımı turistik gezi” yorumu yaptı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı, Avrupa Parlamentosu toplantılarında “KKTC Meclisini” temsil eden heyette, UBP temsilcisinin “dönüşümlü” olması yönünde oy çokluğuyla karar üretti.

Söz konusu karara, CTP’li divan üyeleri onay vermedi. Bu kapsamda, Avrupa Parlamentosu toplantılarına Meclis’i temsilen UBP temsilcisi olarak belirlenen Hakan Dinçyürek ile birlikte temsiliyet sayısı 1 kalmak şartıyla, dönüşümlü olarak toplantılara Oğuzhan Hasipoğlu’nun da katılmasına karar verildi.

 

Şahali: “UBP bu görevi ‘turistik gezi’ olarak değerlendiriyor”

Konuyla ilgili Meclis kürsüsüne çıkan CTP Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Erkut Şahali, böylesi bir kararın daha önce verilmediğini, UBP’nin bu görevi “turistik gezi” olarak değerlendirdiğini söyledi.

 

“UBP’nin dışişlerine dair yaklaşımı turistik gezi”

Şahali, “İsterseniz 2 değil, 12 kişiyi temsilci olarak belirleyin. Maksat gezme olsun, yurtdışına çıkılsın. Eğer heyet üyeleri süreklilik arz etmeyecekse, bu temastan bir fayda elde etme imkanımız yoktur” dedi.

CTP’li vekillerin söz konusu karara ilişkin olumsuz oy kullandığına dikkat çeken Şahali, UBP’nin dışişlerine dair yaklaşımının “turistik gezi” olduğunu söyledi.

 

Berova: “Bu karar, lobicilik faaliyetlerine fayda getirecek”

Şahali’nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan UBP Milletvekili Özdemir Berova, Avrupa Parlamentosu’ndaki temsiliyetin, lobicilik faaliyetleri için gerçekleştirildiğini, bu kararın lobicilik faaliyetlerine fayda getireceğini iddia etti.

 

Erhürman: “Bunun memlekete faydası nedir?”

Berova’nın açıklamaları üzerine yerinden konuşan CTP Genel Başkan Tufan Erhürman, lobicilik faaliyetlerinin, aynı insanın gidip, kurduğu ilişkileri sürdürmesi anlamına geldiğini ifade ederek, “Siz diyorsunuz ki; bir o gitsin, bir diğeri gitsin, onun kurduğu ilişkileri sıfırdan yapsın. Bunun memlekete faydası nedir?” diye sordu.

 

Berova: “1’den fazla kişinin dönüşümlü olarak yapacağı iletişimin daha faydalı olacağına inanıyoruz”

 

Berova ise, “Ne kadar çok farklı insanla temas edilirse, kurumsal olarak bu temaslar neticelenene kadar faydalanabilirsek, bizim karımızadır. 1 kişi gönderiyoruz. 1’den fazla kişinin dönüşümlü olarak yapacağı iletişimin daha faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

Genel Kurul’da onaya sunulan söz konusu divan kararı, oy çokluğuyla onaylandı.

Bu haber toplam 1038 defa okunmuştur
Etiketler :