1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Sağlıktaki yasal düzenleme YASAYA AYKIRI”
“Sağlıktaki yasal düzenleme YASAYA AYKIRI”

“Sağlıktaki yasal düzenleme YASAYA AYKIRI”

KTAMS Örgütlenme Sekreteri Barçın ‘Yasaya’ işaret etti, ‘Teknik Kurul’u anımsattı…

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, sağlıkta yetkili sendikaların da yer aldığı teknik kurulu toplamadan, kamu sağlık çalışanı doktorlarımızın maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi öngören yasal düzenlemenin Meclis’e sevk edilmesinin yasalara aykırı olduğunu savundu.

Sağlık Çalışanları Yasası’nın ilgili maddesine işaret eden Barçın, yasal düzenlemenin derhal Meclis’ten geri çekilmesi ve yasada belirtildiği şekilde Teknik Kurul’un toplanması gerekliliğini ifade etti.

Öte yandan YENİDÜZEN’in ulaştığı Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’dan konuyla ilgili NET AÇIKLAMA ALINAMADI.

KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, sağlıkta yetkili sendikaların da yer aldığı teknik kurulu toplamadan, kamu sağlık çalışanı doktorlarımızın maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi öngören yasal düzenlemenin Meclis’e sevk edilmesinin yasalara aykırı olduğunu savundu…

Yasa ‘Teknik Kurul’ diyor!..

Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 120. Maddesine göre, kamu sağlık çalışanlarının atanmaları, çalışma saatleri, yükselmeleri, disiplin işlemleri, aylıkları, emeklilik hakları, çalışma koşullarını ilgilendiren konular ve sağlık hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili diğer konuları düzenleyici yasa, tüzük ve yönetmelikleri görüşüp, karara bağlayacak bir Teknik Kurul oluşturulur.

Yine yasanın ilgili maddesine göre belirtilen Teknik Kurul da, Bakanlık Müsteşarı, Daire Müdürü, Personel Dairesi, Maliye, Devlet Planlama Örgütü temsilcilerinin yanı sıra, Hekim ve Sağlık Çalışanları sendikalarından ikişer temsilciden oluşmalı.

Yasa’nın ilgili maddesi şöyle:

KAMU SAĞLIK ÇALIŞANLARI YASASI
Teknik Kurulların Oluşumu
120. (1) Bu Yasanın uygulanması dolayısıyla ortaya çıkabilecek sorunlar, kamu sağlık çalışanlarının atanmaları, çalışma saatleri, yükselmeleri, disiplin işlemleri, aylıkları, emeklilik hakları, çalışma koşullarını ilgilendiren konular ve sağlık hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili diğer konuları düzenleyici yasa, tüzük ve yönetmelikleri görüşüp, karara bağlayacak bir Teknik Kurul oluşturulur.

(2) Teknik Kurul aşağıda belirtilen kişilerden oluşur:
(A) Bakanlık Müsteşarı (Başkan),
(B) Bakan veya Müsteşar tarafından atanacak iki Daire Müdürü (Üye),
(C) Personel Dairesi temsilcisi (Üye),
(Ç) Maliye İşleriyle Görevli Bakanlığın temsilcisi (Üye),
(D) Devlet Planlama Örgütü temsilcisi (Üye),
(E) Tabiplik Hizmetleri Sınıfındaki hekimlerin bağlı bulunduğu en çok üyeye sahip hekim sendikası ile bu Yasa kapsamında çalışanların örgütlü olduğu en çok üyeye sahip iki sendikadan ikişer temsilci (Üye).

Teknik kurulda görüşülen, hekimler ile ilgili konularda en çok üyeye sahip hekim sendikası, diğer kamu sağlık çalışanları ile ilgili konularda ise, kamu sağlık çalışanlarının örgütlü bulundukları en çok üyeye sahip iki sendikadan ikişer temsilci görev alır.

(3) Kamu Sağlık çalışanlarının aylık ve tahsisatları ile ilgili konularda ise yukarıdaki fıkrada belirtilen üç sendika birlikte görev alırlar.

 

Bu haber toplam 2219 defa okunmuştur
Etiketler : , ,