1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. SAĞLIKTA İKİNCİ İŞ DAVASI
SAĞLIKTA İKİNCİ İŞ DAVASI

SAĞLIKTA İKİNCİ İŞ DAVASI

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın davaya dahil edilmesi ardından Avukatları, bakanların tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu.

A+A-

Didem MENTEŞ

“Sağlıkta ikinci iş davası” olarak bilinen kamuda çalışan doktorların özelde de hizmet vermesine ilişkin süren dava, tanıkların dinlenmesi için 30 Kasım’a ertelendi. Bir sonraki duruşmada Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın davalı taraf olarak dinlenecek.

Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesine uyulmadığı gerekçesiyle Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) tarafından Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na açılan davayla ilgili taraflar dün yeniden mahkeme huzurundaydı.

Dava 30 Kasım’a ertelendi

Davacı taraf Serbest Çalışan Hekimler Birliği adına Avukat Güner Göktuğ, davalı Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın avukatı Serhan Çınar, sağlık bakanlığı adına Fatma Memiş, Tıp-İş adına avukat Tahir Seroydaş ile avukat Jale Dizdarlı mahkemede hazır bulundu.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın davaya dahil edilmesi ardından Avukatları Serhan Çınar, dün bakanların tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu. Bu talep üzerine, dünkü duruşmada davacı taraf olarak avukatı Güner Göktuğ kendilerinin de tanık dinletmek istediğini beyan etmesi üzerine dava duruşması yeniden ertelendi.

Başkanlığı’nda Ahmet Kalkan, üye yargıçlar Mehmet Türker ve Bertan Özerdağ’dan oluşan Yargıtay Mahkemesi’nde görüşülen dava, tarafların dinlenmesi için 30 Kasım ve 1 Aralık günlerine duruşmaları erteledi.

 

Bu haber toplam 2235 defa okunmuştur
İlgili Haberler