1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık çalışanlarına ve seyahat edeceklere 4. doz başladı
Sağlık çalışanlarına ve seyahat edeceklere 4. doz başladı

Sağlık çalışanlarına ve seyahat edeceklere 4. doz başladı

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, sağlık çalışanlarına 4. doz aşılarının Acil Durum Hastanesi çalışanlarından başlandığını, yurtdışına seyahat edecek kişilere 2. doz Biontech aşılarının yapılmakta olduğunu söyledi.

A+A-

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, sağlık çalışanlarına 4. doz aşılarının Acil Durum Hastanesi çalışanlarından başlandığını açıkladı.

Üstel, 2 doz Sinovac sonrası 3 . dozlarını Biontech yapan sağlık çalışanlarına 4. dozların Acil Durum Hastanesi çalışanlarından başlandığını, Sağlık Bakanlığı'nın takvimlendirmesiyle önümüzdeki günlerde de devam edileceğini açıkladı.

Üstel, 2 doz Sinovac sonrası 3. Dozlarını Biontech aşısı yaptırmış olan kişilerin yurtdışına seyahat durumları olması halinde 2. doz Biontech aşılarının yapılmakta olduğunu söyledi.

Kapalı alanlarda daha çok zaman geçireceğimiz kış günlerinde maske ve mesafe kurallarına uymanın daha da önem kazandığını belirten Üstel, vaka sayılarının daha çok artmaması için kurallara uymamız gerektiğini vurguladı.

Kapalı alanlarda bulaşı azaltmak için market, alışveriş merkezi, restoran, cafe gibi işletmelerde aşı veya Covid 19 testi adapass sorulmasının ( aşı veya Covid-19 testi) zorunlu olduğunu anımsatan Üstel, bu konuda Sağlık Bakanlığı tarafından denetimlerin artacağını belirtti.

Üstel, aşıyla ilgili son rakamları da açıkladı.

En az bir doz aşı olan kişi sayısı : 276.310 (%72.33)

Seriyi Tamamlayanlar : 261.490 (%68.45)

3. doz sayısı : 48.140

Bugüne dek toplam aşılama : 551.722

Bu haber toplam 2274 defa okunmuştur