1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Rüya Taner büyüledi
Rüya Taner büyüledi

Rüya Taner büyüledi

Uluslararası Final Üniversitesi işbirliği ve katkılarıyla, İş Bankası ana sponsorluğunda ve Müzik Vakfı organizasyonuyla ‘Bir Belde, Bir Resital’ isimli Rüya Taner resitali Bellapais Manastırı’nda gerçekleştirildi.

A+A-

 

KKTC Üniversite Resitalleri çerçevesinde, Uluslararası Final Üniversitesi işbirliği ve katkılarıyla, İş Bankası ana sponsorluğunda ve Müzik Vakfı organizasyonuyla ‘Bir Belde, Bir Resital’ isimli Rüya Taner resitali Bellapais Manastırı’nda gerçekleştirildi. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı resitale Uluslararası Final Üniversitesi öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

TANER, ÜNLÜ ESERLERE HAYAT VERDİ

Dünyaca ünlü konser piyanistlerinden Rüya Taner’in izleyenleri büyülediği gecede, Taner, dünyaca ünlü klasik eserleri sanatseverlerle buluşturdu. Taner, Schumann, Liszt, Chopin, Debussy, Grieg, Kodaly ve Mendelson gibi sanatçıların eserlerine hayat verdi. Rüya Taner resitalde, piyano düzenlemeleri kendisine ait olan Çanakkale Türküsü ve Ben Giderim Batuma parçalarını da seslendirdi. Taner, şu sıralarda türkülerin yer aldığı, piyano düzenlemelerinin kendisine ait olduğu bir eser üzerinde çalışıyor.

Bu haber toplam 3521 defa okunmuştur