1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Rumca Küstüm, Türkçe Kırıldım” Londra’da
“Rumca Küstüm, Türkçe Kırıldım” Londra’da

“Rumca Küstüm, Türkçe Kırıldım” Londra’da

İngiltere’de Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler“Dostluk ve Barış Haftası”nda Buluşuyor

A+A-

 

 

 

İngiltere Kıbrıslılar Birliği, İngiltere Kıbrıslı Sanatçılar Platformu ve Kıbrıs Türk Demokrasi Derneğini’nin işbirliği ve dayanışması ile 1-5 Haziran 2018 tarihleri arasında Londra’da “Dostluk ve Barış Haftası” düzenleniyor.

Londra’da düzenlenecek “Dostluk ve Barış Haftası’nda Kıbrıslı Türk Yönetmen Yaşar Ersoy’un, Faize Özdemirciler’in şiirlerinden oyunlaştırıp sahnelediği ve oynadığı “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” ve Satirigo Tiyatrosu’ndan Mihalis Basardis’in yazdığı “Bir Mendil Toprak” oyunları sunulacak. Bilindiği üzere ‘Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım’ oyunu Kıbrıs’ta ada genelinde ve İstanbul’da izleyici ile buluşup büyük beğeni ve alkış toplamıştı. Ada tarihinin son 60 yılı ile hesaplaşmayı, şiirin muhteşem dili ile yapan oyun, eleştirmenlerin de görüşlerine olumlu yansımıştı.

İki lider, Mustafa Akıncı ve Nikos Anastasiadis’i de Limasol Rialto Tiyatrosu’nda buluşturan ve toplumsal yakınlaşmaya önemli katkılar sağlayan oyun, bu kez de Londra’da Barış ve Dostluk Haftasında sunulacak.

Her iki oyun da Londra’da Woodgreen Kıbrıs Toplum Merkezi’nde 1 ve 2 Haziran’da saat 20:00’da izleyicilere sunulacak. 3 Haziran 2018 tarihinde ise Yaşar Ersoy ve Kostas Kafkaridis’in iki dilde, Türkçe ve Yunanca yazdıkları “Tiyatronun Sınır İhlali” kitabının tanıtım, söyleşi ve imza etkinliği düzenlenecek. Kitap tanıtım etkinliği Londra Kıbrıs Türk Kültür Merkezi’nde yer alacak ve tanıtımın ardından konuklara resepsiyon verilecek.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin ilk kez birlikte düzenleyecekleri “Dostluk ve Barış Haftası”nın iki toplumun yakınlaşması ve barış kültürünün yaratılması adına büyük bir heyecan ve memnuniyet yarattığı vurgulanırken, etkinliklerin başarlı geçmesi için organizasyon komitesinin uzun bir süreden beri çalıştığı belirtildi.

 

 

Bu haber toplam 3144 defa okunmuştur
Etiketler :