1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polisler yargı yolunda
Polisler yargı yolunda

Polisler yargı yolunda

Polis Genel Müdürlüğü’nde 1989 tarihinde göreve başlayan ve 25. hizmet yılını dün dolduran 65 polis memuru, emekli maaşlarını alamadığı gerekçesiyle isyan noktasına geldi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Polis Genel Müdürlüğü’nde 1989 tarihinde göreve başlayan ve 25. hizmet yılını dün dolduran 65 polis memuru,  emekli maaşlarını alamadığı gerekçesiyle isyan noktasına geldi.
Elde edilen bilgiye göre 1989 yılında göreve giren polis memurlarına 25. hizmet yılını doldurmaları halinde hem emekli ikramiyesi hem de emekli maaşı alacaklarına dair beyanda bulunulmuş, belge imzalatılmıştı.
Maliye Bakanlığı’nın sivil olarak değil üniformalı olarak görevlerini sürdüren polislere, emeklilik ikramiyesi alabilecekleri ancak emeklilik maaşlarının ise 55 yaşını doldurmaları halinde ödeneceğine dair bilgi verdiği öğrenildi.
Görev şartlarının zor olması nedeniyle yıpranan polisler ise emeklilik ikramiyesi yerine maaş almayı talep ediyor.

Polisler yargı yolunda
Elde edilen bilgiye göre Gönyeli’de dün akşam bir araya gelen polislerin sorunun çözülmemesi halinde söz konusu durumu yargıya taşımaya hazırlandığı öğrenildi.
Mağdur olan polisler haklarının kendilerine geri verilmesini istiyor.

Astsubaylar ve subaylar 15. yılda emekliye çıkıyor
Öte yandan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı subay ve astsubayların ise 15 yıl sonunda emekliye çıkma hakkı bulunuyor. Polisler, bu hakkın kendilerine de tanınmasını istiyor.

Bu haber toplam 2336 defa okunmuştur
Etiketler : ,