1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis yasak avda ‘başkasına kayıtlı birçok’ silah tespit etti
Polis yasak avda ‘başkasına kayıtlı  birçok’ silah tespit etti

Polis yasak avda ‘başkasına kayıtlı birçok’ silah tespit etti

Güzelyurt’ta kaçak avlanma meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar O.K. M.A, G.K. ve M.Y. dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

A+A-

Güzelyurt’ta kaçak avlanma meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar O.K. M.A, G.K. ve M.Y. dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru O.K. olayla ilgili bulguları aktardı. Karahüseyin huzurda bulunan zanlılar 31 Ocak tarihinde Güzelyurt’ta meydana gelen Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma Ve Tasarrufu, Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma Ve Tasarrufu, Geceleyin Avlanma, İthali Yasaklanmış Rum Menşeli Fişek Tasarrufu, Avlanmaya Yasak Av Hayvanı Avlama meselelerinden methaldar olduklarını ve suçüstü hali yakalandıklarını söyledi. Polis zanlıların tasarruflarında 9 adet muhtelif marka av fişeği 3 adet, İthali Yasaklanmış Menşeli Fişek, 1 adet yeni vurulmuş av hayvanı olan ova tavşanı, 1 adet projektör ve 1 adet Huğlu marka av tüfeği tespit edildiğini söyledi. Polis meselede aranan emareler olduğunu tasarruflarında bulunan tüfeğin başka bir şahıs adına kayıtlı olduğunu belirterek bu yönde de soruşturma devam ettiğini belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak zanlıların gönüllü ifade verdiğini ifadelerinin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini belirterek ilk etapta 2 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu zanlıların 2 süre ile soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

Bu haber toplam 1742 defa okunmuştur
Etiketler : ,