1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis işbirliğiyle sahte kaza raporu olayı
Polis işbirliğiyle sahte kaza raporu olayı

Polis işbirliğiyle sahte kaza raporu olayı

Tutuklu sayısı artıyor

A+A-

Polis işbirliğiyle sahte kaza raporu hazırlayıp sigorta şirketlerinden yolsuzlukla para kopardıkları iddia edilen şebekeyle ilgili tutuklu sayısı artıyor.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü ve Girne Polis Müdürlüğü’nün yaklaşık bir buçuk aylık ortak soruşturması sonrası, olmayan trafik kazalarını olmuş gibi rapor eden polis- kaportacı suç çetesine iki kişi daha eklendi.  İncelenen trafik raporları ve dosyalarının ardından ortaya çıkan yolsuzluk nedeniyle, tüm polis müdürlüklerindeki trafik kaza raporları ve dosyaları incelenmeye devam ediyor.

Sahte trafik kazası raporlarıyla ilgili yürütülen tahkikat kapsamında olayla bağlantısı olduğu tespit edilen avukat Ayşe Güney ve Umbrella Sigorta’da Hasarlar Müdürü Taif Güçlü’nün de önceki gün tutuklandığını açıklandı. Zanlı Ayşe Güney’in zanlılar arasında bulunan İsmail Güney’in eşi olduğu öğrenildi.

Ek tutukluluk
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit, olayın ciddiyetine dikkat çekerek, tahkikatın çok yönlü sürdüğünü söyledi.
Raşit, tahkikatın selameti açısından zanlılardan zanlı 1 Namık Ceylangüden, zanlı 2 Serdar Denk, zanlı 3 Mehmet Borucu, zanlı 4 İsmail Güney ve zanlı 5 İbrahim Güney’in yedi gün, zanlı 6 Ayşe Güney ve zanlı 7 Taif Güçlü’nün ise üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.


-----------------------

Girne’de bir polis daha tutuklu

Öte yandan Sahte kaza raporu hazırlanmasıyla ilgili sürdürülen geniş çaplı operasyonlar içerisinde geçtiğimiz gün Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mete Erdinç de şüpheli olarak 13 Mart günü gözaltına alındı. 14 Martta mahkemeye çıkarılan zanlı aleyhine 1 gün tutukluluk alınırken, dün ek tutukluluğun dolmasıyla Mete Erdinç dün yeninden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

Didem Menteş’in haberi bugün YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 5818 defa okunmuştur
Etiketler :