1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Point to point kamera devreye girdi
Point to point kamera devreye girdi

Point to point kamera devreye girdi

Aşırı süratin yol açtığı trafik kazalarıyla mücadele çerçevesinde kullanılan ana yollardaki hız tespit kameralarından ikisi daha dünden itibaren devreye girdi.

A+A-

Aşırı süratin yol açtığı trafik kazalarıyla mücadele çerçevesinde kullanılan ana yollardaki hız tespit kameralarından ikisi daha dünden itibaren devreye girdi. Ülkenin ilk point to point kamerası da deneme süresinin ardından dün ceza amaçlı kullanıma sokuldu.
Böylece KKTC’deki aktif hız tespit kamerası sayısı 91’e yükseldi.
Güzelyurt Kalkanlı’da, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kavşağı yakınlarındaki bir hız tespit kamerası ile Hamitköy- Haspolat anayolunun her iki istikametine kurulan Point-to-Point kamera sistemi, dünden itibaren çalışmaya başladı.
Her iki kamera sistemi hız ihlali yapan araçlarla ilgili Polis Trafik Müdürlüğü’ne veri aktarımı yapacak. Point to point kamera, aracın her iki noktada hızını ölçerek 2 bin 710 metrelik mesafedeki ortalama hızını bularak sürat ihlali yapıp yapmadığını tespit edebiliyor.
Bugüne dek birçok ölümlü trafik kazasının meydana geldiği Hamitköy-Haspolat güzergahına konulan ve KKTC’de ilk kez uygulamaya giren point to point kamerayla yolun her iki istikametinde hız kontrolü yapabiliyor.
Hamitköy-Haspolat arasında, Hocaoğlu Petrol civarındaki 2 kamera ise, point to point kameranın devreye girmesiyle söküldü.
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde point to point kamerayla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:
“Point-to-Point kamera sistemi projesinin amacı ülkemizde ciddi trafik kaza nedenleri arasında birinci sırada olan trafik hızını ve trafik hızından dolayı oluşan kazaları azaltmaktır.
Bu amaç dikkate alınarak saatte 100 kilometre hız tahdidi olan bölünmüş karayollarındaki yol kesimlerine Point-to-Point dijital hız tespit radar sistemlerinin kurulumu öngörülmüştür.
Yeni kamera sistemi devreye girdiği zaman yolun 2 bin 710 metrelik kısmında, araçların söz konusu yola giriş ve çıkışlarının fotoğrafları çekilecek, araçların sürati belirlenecektir.”
 

Sürat limitleri
Hamitköy- Haspolat arasındaki bölünmüş yolda otomobiller (salon araçlar) en fazla saatte 100 kilometre; minibüs, otobüs, kamyon (kamyonet ve motosiklet) saatte 75 kilometre; tehlikeli madde ve özel yük taşıyan araçlar saatte 65 kilometre hız yapabiliyor.
 

Ceza miktarları
Dünden itibaren bu hız hadlerini aşan araç sahiplerine verilecek cezalar şöyle:
“Hız sınırını 20 kilometreye kadar aşma asgari ücretin yüzde 10’u kadar para cezası ve 5 puan olacak. Hız sınırını 20 kilometre ile 40 kilometre arasında aşma asgarin ücretin yüzde 15’i kadar para cezası ve 25 puan olacak. Hız sınırını 40 kilometreden fazla aşmak asgari ücretin yüzde 25’i kadar para cezası ve 50 puan.” YD

Bu haber toplam 4769 defa okunmuştur
Etiketler : ,