1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'PİS İFTİRACILAR KUDURSANIZ DA…'
'PİS İFTİRACILAR  KUDURSANIZ DA…'

'PİS İFTİRACILAR KUDURSANIZ DA…'

Eğitim Bakanlığı'na "Türkiye'den görevlendirme" memurdan öğretmenlere:'PİS İFTİRACILAR KUDURSANIZ DA…'

A+A-

Eğitim Bakanlığı’na bağlı Genel Orta Öğretim Dairesi’nde Proje Koordinatörü olarak görev yapan Tamer Özdemir isimli ‘görevli’ sosyal medyada öğretmen ve aydın kesimlere hakaretler yağdırdı. Özdemir'in, dini içeriği ile dikkat çeken 'Çanakkale kampları' için tepki gösterenlere karşı sözleri olay oldu: "Pis bir iftiracısınız! Kudursanız da 9’uncu uçak dün gece gitti, daha 20 uçağımız var"

Didem MENTEŞ

Eğitim Bakanlığı’na bağlı Genel Orta Öğretim Dairesi’nde ‘Proje Koordinatörü’ olarak görev yapan Tamer Özdemir isimli ‘görevli’ sosyal medyada öğretmen ve aydın kesimlere hakaretler yağdırdı. Özdemir'in, dini içeriği ile dikkat çeken 'Çanakkale kampları' için tepki gösterenlere karşı sözleri olay oldu.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan ‘Çanakkale Gezisi’ ile ilgili  sosyal medya hesabı üzerinden KTOEÖS ve bazı öğretmenler hakkında hakaret içerikli ithamlarda bulunan Özdemir'in, bakanlıkta Türkiye’deki TEOG ve açık liseye hazırlanan Türkiyeli öğrencilerin kayıt işlemlerini yürüten bir öğretmen olduğu, “bakanlıkta başka bir görevi bulunmadığı” yetkililer tarafından açıklandı.

Öte yandan sosyal medya hesabından KTOEÖS’e, “Pis bir iftiracısınız!” şeklinde bir paylaşım yapan Özdemir’in, KTOEÖS’ün eski başkanlarından Adnan Eraslan’a yönelik çeşitli ithamlarda bulunduğu da görüldü.

KTOEÖS’ün Çanakkale gezisinde yaşananlara yönelik açıklamaları ardından Tamer Özdemir isimli şahıs Temmuz ayında sendikaya yönelik ithamlarda bulunurken, Çanakkale gezisine katılan KTOEÖS’ün eski başkanlarından Adnan Eraslan’a yönelik de 1 Ağustos’ta çeşitli ithamlarda bulundu

“Pis bir iftiracısınız!”

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem’in “elçilik memuru görevden alınmalı” yönündeki açıklamalarında yer alan hakaretler sosyal medyada dikkat çekti. KTOEÖS’ün Temmuz ayında “Çanakkale Kampında Neler Oldu” başlıklı bildirimiyle ilgili haberi paylaşan Tamer Özdemir isimli memur, şunları yazmıştı: “Pis bir iftiracısınız! Bir giden bir daha gitmek istiyor, ben projenin içindeyim. Kudursanız da 9’uncu uçak dün gece gitti, daha 20 uçağımız var! Amerika, İngiltere’ye yapılan geziler de böyle batıyor mu size çok merak ediyorum… Kimse zorla gönderilmiyor, duyan torpil bile yaptırıyor gitmek için… Rahatsızlık verdiğimiz için özür dilemiyoruz!”

KTOEÖS’e karşı şunları yazdı: “Pis bir iftiracısınız! Bir giden bir daha gitmek istiyor, ben projenin içindeyim. Kudursanız da 9’uncu uçak dün gece gitti, daha 20 uçağımız var! Amerika, İngiltere’ye yapılan geziler de böyle batıyor mu size çok merak ediyorum… Kimse zorla gönderilmiyor, duyan torpil bile yaptırıyor gitmek için… Rahatsızlık verdiğimiz için özür dilemiyoruz!”

 “O zaman devletin parası sana haram olsun”

1 Ağustos tarihinde ise KTOEÖS’ün eski başkanlarından Adnan Eraslan’ın fotoğrafını yayınlayıp, aleyhine yönelik yaptığı ithamlarda dikkat çekti. “ Bu herif, zamanında MEB’in Kur’an kurslarını, polise rağmen basıp öğretmeni darp eden eski KTOEÖS başkanı Adnan Eraslan. Bu tipe iki sorum var. 1) Sen oraya beleş gezi var diye mi gittin? ( O zaman devletin parası sana haram olsun!). 2) Sen Kur’an kurslarına tahammül edemezken şehit görmeye gitmeyeceğine göre; sabotaj için mi gittin? ( O zaman da senin ne mal olduğun biliyoruz, öyle bir kahpelik yaparsan ipliğini pazara çıkarmayı çok iyi biliriz). Benim listemde olsaydın ve seni fark etseydim kesinlikle oraya gidemezdin, bunu da bil! Yazık ki bir gencin yerini işgal ettin!”

sos.jpg

“Uçak bizim, para bizim…”

Ayrıca Tamer Özdemir’in söz konusu paylaşımının yorum kısmında yer alan cevaplara verdiği yanıt da dikkat çekti. “Bu kampın bir yerlerinize battığı çok açık. Rum gezisi yapmadığımız için tabi… Babalarınız, analarınızı, kardeşlerinizi katleden bir topluluğa duyduğunuz sevginin yarısını, kendi ırkınıza olmadığı da çok belli. Uçak bizim, para bizim… Kimseyi zorla göndermedik, kimi göndereceğimizi de size soracak değiliz! Siz kudurmaya devam edin, böyle projeler kapsamı daha da genişleyerek devam edecek çünkü…”

Özdemir “proje içinde yer alıyorum” yazdı, Müsteşar tersini söyledi

Bu arada Tamer Özdemir, sosyal medyada sendikaya yönelik paylaşımında Çanakkale gezisiyle ilgili ‘projenin içerisinde yer aldığını’ yazmasına rağmen, Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, bu söylemi doğrulamadı. YENİDÜZEN’e açıklama yapan Ataöv, bakanlıkta çalışan Tamer Özdemir’in  sadece Türkiye’deki TEOG ve açık lise sınavlarına hazırlanan Türkiyeli öğrencilerin kayıt işlemlerini yapan bir öğretmen olduğunu, “hiçbir proje yürütmediğini” açıkladı.

YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, bakanlıkta çalışan Tamer Özdemir’in  sadece Türkiye’deki TEOG ve açık lise sınavlarına hazırlanan Türkiyeli öğrencilerin kayıt işlemlerini yapan, “Türkiye’den görevlendirme” olarak atanan bir öğretmen olduğunu, “hiçbir proje yürütmediğini” açıkladı.

“Tamer Öztürk’ün sosyal medyada yazdıkları kişisel açıklamalarla ilgilidir”

Ataöv, Genel Orta Öğretim Dairesi’nde “Proje Koordinatörü”  diye bir görevlendirme olmadığını belirterek, bahse konu şahısın “elçiliğin memuru olmadığını” anlattı.

Ataöv, “Bakanlıkta, proje koordinatörlüğü diye bir şey yoktur. Koordinatör değildir. Bu kişi Türkiye’deki TEOG ve açık lise sınavlarına hazırlanan Türkiyeli öğrencilerin kayıt işlemlerini yapar. Bizimle ilgili yürüttüğü başka bir görevi yoktur. Tamer Öztürk’ün sosyal medyada yazdıklarının kişisel açıklamalarla ilgilidir. Burada yaptığı göreviyle ilgili değildir. Hiçbir proje yürütmüyor. Bakanlık tarafından yapılan tüm projeler daire müdürlerimiz ve kendi uzmanlarımız ile yürütülüyor. Bu kişi onlarla ilgili değil. Türkiye’den gelen öğretmenlerden biridir ve sadece TEOG ve açık lise sınavlarıyla ilgili istişarede bulunuyor. Başka hiçbir görevi yoktur. Sendikanın dediği gibi ‘elçiliğin memuru’ değildir.”

Berova: "Sosyal medyadan bu tür paylaşımları kesinlikle kabul etmiyorum. Bunu açıklama yapan sendika benim Hitlere benzetilmiş resmimi asmaktan çekinmeyen bir sendikadır"

Bakan Berova: “Sendika da beni Hitlere benzetti!”

Öte yandan Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, KTOEÖS Başkanı Selma Eylem’in öğretmenlere hakaret eden memur ile ilgili bilgisi olmadığını, memurun yaptığı açıklamaları araştıracaklarını söyledi. Berova, sendikayı da eleştirerek, “sendika da benim  Hitlere benzetilmiş resmimi asmaktan çekinmeyen bir sendikadır. Böyle hakaret içerisinde olursanız açıklama yapmazdan evvel öncelikle bu konuda özür dilemeniz gerekir. Ama her ne olursa olsun böyle bir açıklama da varsa, ve sosyal medya üzerinden yapılmışsa kesinlikle tasvip etmiyorum” dedi.

Eraslan: “Bu bir suçtur, soruşturma başlatılmalı”

Bu arada Tamer Özdemir tarafından hakkında yazılar yazılan KTOEÖS eski Başkanı Adanan Eraslan Kanal SİM’e konuştu. Eraslan,  Çanakkale gezisiyle ilgili basında çıkan Kur’an haberleriyle ilgili KTOEÖS’ün ortaya koyduğu tavıra karşı Tamer Özdemir’in kendisini hedef göstermenin pek anlaşılır olmadığını belirterek, kendi öğrencilerinin katıldığı bir geziye okul müdürü olarak katılmasından daha doğal bir durum olmadığını ifade etti. Eraslan, Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda gerekli işlemi yapması gerektiğini vurgulayarak, bir kamu görevlisinin bu yönde açıklama yapmasının suç olduğunu ve hakkında soruşturma açılması gerektiğini söyledi.


 

Eraslan: “Soruşturma başlatılmalı”

Kanal SİM’e konuşan KTOEÖS eski Başkanı Adanan Eraslan ise Çanakkale gezisiyle ilgili basında çıkan Kur’an haberleriyle ilgili KTOEÖS’ün ortaya koyduğu tavra karşı Tamer Özdemir’in kendisini hedef göstermenin pek anlaşılır olmadığını belirterek, kendi öğrencilerinin katıldığı bir geziye okul müdürü olarak katılmasından daha doğal bir durum olmadığını ifade etti. Eraslan, Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda gerekli işlemi yapması gerektiğini vurgulayarak, bir kamu görevlisinin bu yönde açıklama yapmasının suç olduğunu ve hakkında soruşturma açılması gerektiğini söyledi.

Eraslan, şunları söyledi:  “Bu ilgili kişinin yapmış olduğu beyanlar kendisini ilgilendirir ve yanlış beyanlardır. İster Türkiye’de ister Kıbrıs’ta olsun herhangi bir kamu görevlisi ister kişisel ister kamusal olsun, bu şekilde yaptığı açıklamalar suçtur ve bu kişiyle ilgili soruşturma açılması gerekiyor. Belki de görevine son verilmesi lazım, bu tartışılacak bir yapı değildir. Suçlamalara gelince, bu Çanakkale olayı kendilerinin istediği şekilde bir yapı değil aslında ve bunun bozulduğundan  rahatsız oluyorlar. Çanakkale gezisi, savaş vermiş bu toplumda şehitliği olan bakış açısını daha iyi bilen bir toplum yoktur bu nedenle kimse değişik yerden ahkam yapmasın. Şehitlik başka bir şey, Kur’an kursu başka bir şeydir, insanları kandırıp da dini eğitime tabi tutmak ve camilerde Kur’an kurslarıyla başka bir şeyler yapmak farklı bir şeydir. Çanakkale Şehitliği tarihi bir yapıdır. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin buraya gidip görmesi yanlış bir olay değil. Benim öğrencilerim de gitmiştir tabi bunların yaptıkları olay da koydukları kuralın dışında birçok öğrenci, öğretmen ve sivil toplum örgütü gitmiştir. Benim gitmem de yaratılan olaylarda siz orada olmazsanız 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci şahıs ağzıyla konuşursunuz’. İzlemediğiniz olaylarda fikir üretmek doğru değildir. Bizim gittiğimiz grupta basında daha önce çıkan konular asla olmadı. Hatta öğrencilerimiz otobüs içerisinde bizim yerli şarkılarımızı söyledi. Ona benzeyen dini anlamda herhangi bir şey olmadı. Hatta tiyatro yapıldı ve barış semalı konular işlendi. Basında çıkan olay orada olmuştur, boşluğu dolduran bir zihniyetin yarattığı bir ürün. Bunu gerekçe göstererek sendikanın ortaya koyduğu tavırda, Adnan Eraslan’ı hedef göstermek pek de anlaşılır değil. Kur’an kurslarıyla, Çanakkale’yi karıştırmak ve bu iki olayı bir bütünmüş gibi işlemek ve lanse etmek kabul edici değildir. Bizim gibi ilerici insanlar bu yerlerde olmazsa ve boşta bırakırsa, bu insanlara kendi zihniyetlerinde kullanmaya ve bizim çocuklarımıza da bu şekilde aşılama yönüne gidebilirler. Biz hep olacağız. Kendilerinin bana karşı yapmış oldukları suçlamaları, o zamanlarda ki anlayışlardır. Benim gitmemi kendilerinin engelleyecek gücü de yoktur. Çünkü ben bir okul müdürü olarak oradaydım ve yetkiliydim ve benim öğrencim oradaydı. Bir memurun siyasi kararlar içerisinde hiçbir yetkisi yoktur. Onun için bu şekilde medyada yazı yazması gerçekten o kişinin artık orda olmasına gerek yoktur ve bakanlık bu konuda gerekli işlemi yapması lazım”

 

YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise KTOEÖS Başkanı Selma Eylem’in öğretmenlere hakaret eden memur ile ilgili bilgisi olmadığını, memurun yaptığı açıklamaları araştıracaklarını söyledi.

 

Bakan Berova: “Tasvip etmiyorum”

Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın KTOEÖS’ün yaptığı açıklamalara yönelik şu açıklamalarda bulundu:  “Sosyal medyadan bu tür paylaşımları kesinlikle kabul etmiyorum. Bunu açıklama yapan sendika benim Hitlere benzetilmiş resmimi asmaktan çekinmeyen bir sendikadır. Bu hakaret değil midir? Böyle hakaret içerisinde olursanız açıklama yapmazdan evvel öncelikle bu konuda özür dilemeniz gerekir.Her iki sendikanın da kişiye yönelik birçok açıklaması var. Sosyal medyada kişisel haklara saldırı normalmiş gibi olmaya başladı. Ama her ne olursa olsun böyle bir açıklama da varsa, sosyal medya üzerinden yapılmışsa kesinlikle tasvip etmiyorum. Proje Koordinatörü memuru konusunun sosyal medyada yaptığı açıklamaları ise araştıracağız. Proje Koordinatörü memuru benim dönemimde atanmış bir kişi değildir. Görevinin ne olduğunu da bilmiyorum, görevinin ne olduğunu araştıracağım. Türkiye’den değişim protokolümüze bağlı olarak zaman zaman bazı uzmanları bakanlık bünyesinde çalıştırıyoruz. Şimdi olan bir şey değildir herhalde daha evvel olan bir şeydir. Proje Koordinatörü memurunu tanımıyorum. Bakanlıkta ne görevde olduğunu bilmiyorum, memurlarının her birinin tanıyamam. Müsteşara açıp sorun. Ama dediğim gibi hakaret içerikli bir şeyler varsa bunun sosyal medya üzerinden yapılmasını hiç kimse adına doğru bulmuyorum. Ama buna isyan edenin önce kendisinin dikkatli olması gerektiğini söylüyorum. Bunları her iki açıdan da doğru bulmuyorum. Çanakkale Gezisindeki kampta bazı öğretmenlerin kimliklerinin alındığına dair iddiaları ise nereden çıkarıyorlar, akıl almaz şeyler. Hiç duymadım böyle bir şey”

 

Bu haber toplam 4589 defa okunmuştur
İlgili Haberler