1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "Perma Kültür" tanıtılacak
Perma Kültür tanıtılacak

"Perma Kültür" tanıtılacak

Büyükkonuk’taki eğitimlerin “Kendine yeterli desantralize yaşam için perma kültür atık dönüşümü ve kompost teknikleri” ve “Toprak, kurak alan stratejileri, entegre zararlı yönetimi” konularında yapılacağı belirtildi.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Ekolojik Yaşamda Dönüşüm Uygulamaları Projesi kapsamında, 15 Mayıs Çarşamba günü “Perma kültür nedir?” konulu konferans düzenliyor.

Sendika Genel Sekreteri Mehmet Taşker’in açıklamasına göre, uzman eğitmen Emet Demirmenci’nin konuşmacı olacağı konferans, sendika merkez binasında saat 14.30’da başlayacak.

Proje kapsamında perma-kültür, huge-kültür ve Jenkins yöntemi gibi konularda Perşembe günü 09.00-13.00 saatleri arasında Namık Kemal Lisesi’nde de bir çalışma yapılacak. Ayrıca Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-12.00 saatlerinde Büyükkonuk’ta Ay Phodios Village House’ta uygulamalı eğitimler yer alacak. Büyükkonuk’taki eğitimlerin “Kendine yeterli desantralize yaşam için perma kültür atık dönüşümü ve kompost teknikleri” ve “Toprak, kurak alan stratejileri, entegre zararlı yönetimi” konularında yapılacağı belirtildi.

KTOEÖS Genel Sekreteri Mehmet Taşker, yeni çevreci bahçecilik teknikleriyle tanışmak isteyenlerin konferanslara davetli olduğunu belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur