1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Performans analizi ve biyomekanik laboratuvarı yolda
Performans analizi ve biyomekanik laboratuvarı yolda

Performans analizi ve biyomekanik laboratuvarı yolda

Uluslararası Final Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, öğrenci adaylarına ve topluma hizmet verecek yeni projeler üretiyor

A+A-

Uluslararası Final Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, spor insanı ve öğretmenler yetiştirmenin yanında, ada sporuna bilimsel destek sağlayarak ulusal ve uluslararası sportif başarıyı en üst düzeye taşımaya katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Taner Erdoğan, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Lisans Programı’yla eğitime başlayan yüksekokulun ilerleyen dönemlere akademik olarak yetkin ve dünya standartlarında mesleki yeterliliklere sahip beden eğitimi öğretmenlerinin, yanında her branştan antrenörler ve serbest zaman eğitmenleri ile alanında kamu - özel kurum ve kuruluşlarda faal olarak görev yapabilecek ve çağın gereksinimlerine uygun kalifiye spor insanlarının yetiştirileceğini belirterek, alana katkıda bulunmak isteyen bütün öğrenci adaylarını Uluslararası Final Üniversitesi’nde görmeyi arzu ettiklerini belirtti. Üniversitenin gerek spor dünyasına gerek turizme ciddi katkıda bulunacağına inandıkları bir Performans Analizi ve Biyomekanik Laboratuvarları kurma sürecinde bulunduklarını ifade etti. Erdoğan gerek KKTC’de bulunan sporculara veya yurt dışından kamp çalışmaları için gelecek kafilelere hizmet verebilecek bu laboratuvarın hem ülke sporcularının performanslarının artırılması hem de spor turizminin geliştirilmesi açısından önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

 

“HEDEF KALİTELİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ VE KALİFİYE SPOR İNSANLARI YETİŞTİRMEK”

Uluslararası Final Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Taner Erdoğan, yüksekokula bağlı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Lisans Programı hakkında bilgiler vererek, ileriye yönelik hedeflerini anlattı. Erdoğan, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Lisans Programı’nın temel amacının özgüveni ve toplum bilinci yüksek, etik değerlere sahip, hızla değişen günümüz bilgi akışına ve teknolojiye uyum sağlayabilen, alandaki bilgi ve becerilerini çevresine aktarabilen, akademik olarak yetkin ve dünya standartlarında mesleki yeterliliklere sahip beden eğitimi öğretmenleri yetiştirmek olduğunu kaydetti. Erdoğan, yalnızca beden eğitimi öğretmenleri yetiştirmek değil, her branştan antrenörler ve serbest zaman eğitmenleri ile kalifiye spor insanlarının yetiştirilmesine yönelik hedefleri olduğunu ifade etti.

 

ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ SPORUN HER ALANINDA YER ALACAK

Yeni kurulan bir üniversite olmasına karşın, futsal, atletizm ve boks gibi branşlarda başarılar kazanmış öğrenciler yetiştirdiklerini de belirten Erdoğan, “Yeni dönemde spor faaliyetlerini artırarak devam edece olan Uluslararası Final Üniversitesi bir çok branşta kurulacak takımlarla ve bireysel branşlarda KKTC’de  ve uluslararası arenada mücadele keyfini yaşayacak ve yaşatacaktır. Beden Eğitimi ve Spor alanında farklı bir bakış açısını hedefleyen okulumuzun, bu amaç doğrultusunda sporun etik çerçevesine sadık kalarak hedeflerine emin adımlarla ve büyüyerek devam edecektir. Bu doğrultuda spor insanı ve öğretmen olarak bizlerle alana katkıda bulunmak isteyen bütün öğrenci adaylarımızı Üniversitemizde görmeyi arzu ederiz”. şeklinde konuştu.

 

“AMAÇ TÜM TOPLUMA HİZMET VERMEK”

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda bireylerin ve toplumun fiziksel, sportif ve akademik etkinliklere aktif olarak katılımı sağlamak, onları bilgilendirmek ve bu sayede kişilerin yaşam kalitesini yükseltmenin ana amaçları olduğunu belirten Erdoğan, ayrıca, ada sporuna bilimsel destek sağlayarak ulusal ve uluslararası sportif başarıyı en üst düzeye taşımaya katkıda bulunmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Üniversitelerin, eğitim-öğretim faaliyetleri yanında, topluma da katkı vermek gibi görevleri bulunduğu inancında olduklarına da vurgu yapan Erdoğan, adanın ve bölgenin yaşam kalitesini yükselten ve beden eğitimi ve spor alanına hizmet veren, eğitim ve araştırmada bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde benimsenen ve güvenilen örnek bir kurum olmak misyonuyla hareket ettiklerini söyledi.
 

PERFORMANS ANALİZİ VE BİYOMEKANİK LABORATUVARI

Uluslararası Final Üniversitesi olarak, spor dünyasına da hizmet verecek Performans Analizi ve Biyomekanik Laboratuvarları kurma sürecinde olduklarını anlatan Erdoğan, laboratuvarlarda sporcuların performans testlerinin gerçekleştirilebileceği ortamlar oluşturulacağını belirtti.  Erdoğan, “Sporcuların istenilen başarıları elde etmesi birçok faktöre bağlı olmakla birlikte yapılan doğru planlanmış antrenman programlarının bu başarıdaki önemi büyüktür. Bu noktada antrenörlere büyük görev düşmektedir. Antrenman programlarının belirlenmesinde antrenörlerin sporcunun fiziksel performans durumunu ve özelliklerini iyi bilmeleri gerekmektedir. Bu belirlemelerde birçok teknolojik ve gelişmiş cihazlar kullanılmaktadır. Özellikle KKTC’de bulunan ve yurt dışından sezon öncesi ve ara sezon kampı için gelecek üst düzey ve milli sporcuların bu gereksinimlerinin karşılanması gerektiğine inanmaktayız. Uluslararası takımlarda sezon öncesi ve sırasında mutlak suretle bu testler gerçekleştirilmekte ve ürünleri alınmaktadır.  Bu nedenden dolayı, KKTC’de bulunan ve bölgemizde kamp yapacak yabancı sporcuların performanslarının belirlenmesi büyük önem arz etmektedir. Ayrıca, yılın hemen hemen her ayı kamp yapmaya elverişli bir iklimi olan KKTC, kamp yapacak yabancı spor kafileleri ve dolayısıyla bölge turizmi açısından da oldukça önemli olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Erdoğan, bu performans testleri sayesinde sporcunun performansının artırılmasına yönelik antrenörlere sporcunun durumu hakkında detaylı bilgi verilebileceğini belirterek, sporcuların fiziksel profil ve kapasitelerinin ortaya konulması ile antrenman ve müsabaka esnasında meydana gelebilecek sakatlanmaların önlenmesi ve aynı zamanda sporcuların müsabakalarda fiziksel olarak en üst başarının yakalanmasının da amaçlandığını belirtti.

 

 

Bu haber toplam 2281 defa okunmuştur