1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ‘Özel Olimpiyatlar’ ikinci kez DAÜ’de
‘Özel Olimpiyatlar’ ikinci kez DAÜ’de

‘Özel Olimpiyatlar’ ikinci kez DAÜ’de

“4’lü Karma Futsal Turnuvası ve Sağlıklı Sporcu Taramaları” adlı etkinlik DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda düzenlendi.

A+A-

Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri yaşıtlarıyla kaynaştırıp topluma kazandırmayı amaçlayan Özel Olimpiyatlar Türkiye, Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde ikinci kez gerçekleştirildi. “4’lü Karma Futsal Turnuvası ve Sağlıklı Sporcu Taramaları” adlı etkinlik DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda düzenlendi.

Dünya’nın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası ile devam etti.

ol.jpg

DAÜ işbirliğinde düzenlenen turnuvada özel ve partner sporcular karma futbol branşında performans sergilediler. Katılan tüm sporcular Türkiye’den gelen gönüllü klinik direktörler tarafından 3 farklı sağlık branşında taramalardan da geçirildi. 56 özel ve partner sporcunun katıldığı etkinliklerde antrenörler, doktorlar, öğretmenler ve gönüllülerle birlikte toplam katılımcı sayısı 120 kişiye ulaştı. Turnuvada; özel ve partner sporcular aynı hedef doğrultusunda mücadele vermenin mutluluğunu yaşadı, birlikte yarışıp eğlenmenin keyfini yaşayan özel ve partner sporcular, gün sonunda madalya kazanma mutluluğunu da paylaştı.

“Hayat Birlikte, Oyun Birlikte”

Etkinlik açılışında konuşan Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerimize devam ediyoruz. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı çok mutluyuz. Geçtiğimiz yılki sıcak ilgi, pozitif enerji bizi yeniden buraya getirdi. Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne bize kapılarını açtığı, oyunu ve hayatı güzelleştirmemize fırsat verdiği için teşekkür ediyoruz. Bu sene bir kez daha Doğu Akdeniz Üniversitesi gönüllü öğrencileri ile hep birlikte yüksek sesle hayat birlikte, oyun birlikte diyoruz” dedi.

 

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise, söz konusu etkinliğin ikinci kez DAÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, etkinliğe katılan herkese hoşgeldiniz dedi. Özel eğitim gereksinimi duyan bireylerin spor alanında başarılara imza attıklarını görmekten son derece mutluluk ve gurur duyduğunu bildiren Prof. Dr. Osam, özel insanlara özel değer verilmesi gerektiğini ve hep birlikte bir ömrü mutlu bir şekilde yaşamak için çaba gösterilmesi gerekliliğini ifade etti. Etkinlikte konuşmaların ardından özel ve partner iki minik sporcunun sporcu yemini etmesi ve Mehmet Civelek ve Prof. Dr. Necdet Osam’ın başlama vuruşunu yapması ile maçlara geçildi.

 

“Özel Bakım: Sağlık” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Turnuvası’nın yanı sıra, Özel Olimpiyatlar Türkiye ve DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ilk defa ‘Özel Bakım: Sağlık’ konulu konferans gerçekleştirildi. Söz konusu konferansa Arjantin, Hindistan, Romanya, Türkiye ve KKTC’den gelen uzman konuşmacılar katılarak özel bakım gerektiren bireylerde sağlık konusu geniş bir çerçevede ele alındı. Konferansta ayrıca, Özel Olimpiyatlar’ın diğer ülkelerde uyguladığı sağlık taramalarıyla ilgili bilimsel veriler de katılımcılarla paylaşıldı.

Bu haber toplam 2139 defa okunmuştur
Etiketler : ,