1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Özel gereksinimli çocuklar ve gençler ışık saçtı
Özel gereksinimli çocuklar ve gençler ışık saçtı

Özel gereksinimli çocuklar ve gençler ışık saçtı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından düzenlenen “2.Engelsiz Sanat Gecesi” etkinliğinde sahnelenen gösterilerle bir kez daha sanatın tüm engelleri aşabileceği gösterildi.

A+A-

LTB tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle organize ettiği ve Girne-Değirmenlik Dağyolu’nda meydana gelen elim trafik kazası nedeniyle ertelenen “2.Engelsiz Sanat Gecesi” 6 Ocak Cuma gecesi Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphanesi Salon 4’te saat 19:00’da gerçekleşti. Kıbrıs İşitme Konuşma Engellileri Vakfı (KİKEV), Lefkoşa İş Özel Eğitim Merkezi, Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi, Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV) ile LTB Çocuk Korosu, Sanem Koç,LTB Engelsiz Dans Okulu öğrencilerinin gösterilerinin yer aldığı  gecede ayrıca Yükselen Deniz ile Mehmet Geçit tarafından  müzik dinletisi de sunuldu. LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Belediye Meclis üyesi Çelen Çağansoy’un da katıldığı etkinlikte Algım Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin resim sergisi de açıldı. Özel gereksinimli bireylerin yeteneklerini sergiledikleri gecedeki performanslar büyük alkış alırken sahnede gösteri sunan,müzik yapan,dans eden çocuklar ve gençlerin mutluluğu ise her şeye değerdi.

LTB kalbinin sevgisini ve insan gücünü kullanarak her geçen gün faaliyet alanını genişletiyor

 LTB Başkanı Mehmet Harmancı yaptığı açılış konuşmasında LTB’nin 30 aydan bu yana belediyeciliği sadece fiziksel anlamda bir katkı,şehrin idari anlamda değiştirilmesi gereken  bir olgu değil,aynı zamanda gerçek anlamda sevgisini toplumun tümüne yayması gereken bir yer olduğunu gördüklerini kaydetti.KİKEV ile yaptıkları çalışmalarla 4 personelin işitme engelli arkadaşlara da hizmet verecek eğitimleri aldığını ve bu hizmeti verdiğini, 1 kişinin ise YDÜ ile işbirliğinde yapılacak çalışma ile LTB’nin haber/duyurularını işitme engellilerin anlayacağı formatta yayınlayacağını belirten Başkan Harmancı, düzenledikleri maraton ile Lefkoşa’ya engelsiz aracı kazandırdıklarını,ALGIM  ile Engelsiz Dans Okulu ile bu insanlara sosyalleşecekleri,ayırımsız bulaşabilecekleri bir alan yarattıklarını,Telsim ile 6 parkı engellilere uyumlu hale getirdiklerini, AKÜN ile her yıl 5 engelli gence burslu öğrenim hakkı yarattıklarını,bu ve buna benzer ellerinden gelen her türlü gayreti de sergilemeyi sürdüreceklerini ifade etti. Harmancı, “Sivil toplumu işin içine katmadan herhangi bir başarı yakalamak mümkün değil. Bize destek veren,katkı koyan tüm STÖ’ler ve gönüllü dostlara, LTB Engelsiz Lefkoşa Birimi üyelerine teşekkür ederim. Parasız bir belediyenin kalbinin sevgisini ve insan gücünü doğru kullandığında neler yapabileceğini bu geceyle bir kez daha ispatladığını düşünüyorum.” dedi.

LTB Engelsiz Masa Sorumlularından Erim Çomunoğlu ise gecenin düzenlenmesinde emeği geçen LTB Başkanına, tüm çalışanlara, STÖ çalışanlarına ve çocuklara/gençlere teşekkür etti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı geceye katkı koyanlara teşekkür plaketi de takdim etti.

Bu haber toplam 2685 defa okunmuştur